Ατάκες περιβαλλοντικής συνείδησης αξίας τεσσάρων λεπτών του ευρώ

Η Ελλάδα καθοδόν για την κατάκτηση θέσεως στο βιβλίο Γκίνες ως Χώρα …πολιτισμένη και με άψογη περιβαλλοντολογική συμπεριφορά

Από τον επαναπατριζόμενο Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα 

Γενικεύοντας λιγάκι το θέμα με την απαγόρευση της πλαστικής σακούλας, λέμε πως δεν είναι ό, τι καλλίτερο να ξεκινάς τη νέα χρονιά με σακούλες και σκουπίδια σε μια Χώρα χρησιμοποιημένη από τους κομματάρχες και τις κομματικές εταιρίες τους σε Χώρα μεταλλαγμένη από κάθε άποψη και όχι μόνο περιβαλλοντολογικά αλλά και πολιτιστικά και οικονομικά και κοινωνικά και ιστορικά και εθνικά. Αποτέλεσμα που φέρνει ανατριχιά στον 21ο αιώνα όπου μια κομματικοποιημένη Χώρα ο πληθυσμός της…,(σε τι ποσοστά κυμαίνεται με περιβαλλοντολογική συνείδηση το αφήνουμε στην κρίση του αναγνώστη…,) δε θα μπορούσε να λειτουργήσει πολιτισμένα, ιδιαίτερα με περιβαλλοντολογική συνείδηση, όσο παραμένουν ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ οι Πατρίκιοι που την κυβερνούν και η όλο και περισσότερο υποβαθμισμένη Παιδεία.

Η … ευνομούμενη και… ευρωπαϊκή Ελλάδα, όπως μερικοί την χαρακτηρίζουν, δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η ήπειρος Ευρώπη υπερλειτουργεί στον τομέα της καθαριότητας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Ο Πολίτης δεν συμμορφώνεται με την παρουσία του αστυνόμου και τα πρόστιμα. Είτε αυτό λέγεται τσιγάρο, είτε λέγεται πλαστική σακούλα, είτε πυρκαγιά, είτε μύριες κακοτεχνίες-δρόμοι, ρέματα, πλημμύρες, νεκροί, δήμοι, πολεοδομίες κ.ά, που επηρεάζουν τον άνθρωπο όσο και τη φύση. Όλα αυτά θεωρούνται αυτονόητα διότι από τις πρώτες τάξεις των σχολείων τους διαθέτουν μορφωτικό επίπεδο. Στον δε 21ο αιώνα η αγωγή τους θεωρείτε έμφυτη. Σε εκείνο που η κομματική Ελλάδα πάει μπροστά είναι η μόστρα· η βιτρίνα, το θεαθήναι και η λιόρδα.

Το να προπαγανδίζει οποιοσδήποτε μια Χώρα και να την παρουσιάζει εντελώς διαφορετικά από ότι είναι στην πραγματικότητα, (ακόμα και στο αμαρτωλό δημιούργημά τους-ανερχόμενη πολυδιάστατη ρύπανση του περιβάλλοντος με πρώτο το καυσαέριο,) αν είναι κομματικοποιημένο υποχείριο είναι δολοφόνος, αν είναι «όργανο» των ΜΜΑποβλάκωσης είναι συνυπεύθυνος και αν είναι Πολίτης που δε σέβεται και πετά σκουπίδια όπου βρει, είναι επίσης δολοφόνος-βάρβαρος.

Αυτοί είναι οι «ταγοί» που κυβερνούν τον τόπο με τους δικούς τους πληβείους και αποτελούν σημείο αναφοράς στην κομματικοποιημένη Ελλάδα. Ακόμα και χώρες του «τρίτου» κόσμου βρίσκονται πιο μπροστά από την Ελλάδα έχοντας σε μεγάλο βαθμό λύσει την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Κλείνοντας με την απαγόρευση της σακούλας, ναι μεν συμφωνούμε σε ένα μέτρο που η Ελλάδα όφειλε να το είχε πάρει στις αρχές του δεύτερου μισού του περασμένου αιώνα έτσι που θα την αναδείκνυε σε Χώρα πολιτισμού, δε συμφωνούμε στα «μέτρα» απαγόρευσης τεσσάρων λεπτών γκεμπελικής προπαγάνδας που αυτές τις μέρες ασκούν τα ΜΜΑποβλάκωσης. Δυσφορούμε και αγανακτούμε όχι για τα τέσσερα λεπτά αλλά για ένα νέο μέτρο φορολογικής ληστείας που η αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση επιβάλλει.

Εδώ διαφωνούμε κάθετα και οριζόντια διότι, η τάχα μου αγάπη και ο σεβασμός στο περιβάλλον, δεν επιβάλλεται με φορολογικά μέτρα εν ονόματι του …περιβάλλοντος. Την περιβαλλοντική συνείδηση αξίας τεσσάρων λεπτών του ευρώ, θα έπρεπε να την είχαν ήδη στο πετσί τους οι αχυράνθρωποι ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ των κομμάτων που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι οι φορολογικές επιδρομές μάλιστα σε μια περίοδο ανεπίτρεπτη για την ελληνική κοινωνία. Άλλες ληστείες δεν αντέχονται ακόμα και αν έχουν καμουφλαρισμένες ταμπέλες.

Η αντίδραση και ο εμπαιγμός των πολιτών ενάντια στα τέσσερα συγκυβερνητικά λεπτά  δεν θα είχε προκύψει αν το θεαθήναι δεν έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις… αριστερές. Να έχει η Ελλάδα τόσους υπερασπιστές δίωξης της πλαστικής σακούλας και να μην το ξέρουμε…

Ε.Ε. – Τρίκαλα  Ιανουάριος 04 2018   www.fasoulas.de   pelasgos@fasoulas.de