Αστυνομικοί ποδηλάτες στους δρόμους των Τρικάλων-Συγκέντρωσαν τα βλέμματα των περαστικών στην Ασκληπιού

Τα βλέμματα συγκέντρωσαν σήμερα οι αστυνομικοί με ποδήλατα που έκαναν περιπολία στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Τα Τρίκαλα είναι μία από τις πόλης στις οποίες επεκτάθηκε από την Ελληνική Αστυνομία ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα.Ο θεσμός λειτουργεί πλέον σε 17 περιοχές και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο, Ναύπλιο, Κατερίνη, Ύδρα, Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λευκάδα και Τρίκαλα.

Ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στην Αθήνα, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Τον Ιανουάριο του 2016 επεκτάθηκε στα Χανιά και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς στην Κέρκυρα, τη Ρόδο και το Ναύπλιο, ενώ από τον Ιούνιο του 2017 επεκτάθηκε στην πόλη της Κατερίνης.

Αρμοδιότητες

Σημειώνεται ότι οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

Εξοπλισμός

Οι αστυνομικοί ποδηλάτες υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας και για την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι και με όλα τα απαιτούμενα είδη, ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λπ.