«Ασφυκτιούν» τα νεκροταφεία της πόλης-Εκπνέει η προθεσμία για την εκταφή αποβιωσάντων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τo θέμα της έλλειψης χωρητικότητας στα νεκροταφεία του Δήμου Τρικκαίων είναι γνωστό. Μάλιστα, η στενότητα χώρου είναι τέτοια που με δυσκολία αντιμετωπίζονται οι ανάγκες της πόλης. Πρόκειται για ένα πρόβλημα γνωστό το οποίο έχει επανειλημμένως απασχολήσει την επικαιρότητα. Μάλιστα πριν λίγο καιρό ο Δήμος Τρικκαίων είχε εκδώσει ανακοίνωση για εκταφές στο Α’ και Β’ Κοιμητήριο.Σύμφωνα με το Δήμο Τρικκαίων δυσχεραίνει σταδιακά η κατάσταση με τις θέσεις στα κοιμητήρια της πόλης των Τρικάλων. Προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή έλλειψή τους, ενεργεί από τώρα, επιζητώντας τη συνεργασία των συμπολιτών, για να προχωρήσουν σε εκταφές. Συγκεκριμένα, είναι αναγκαία η εκταφή των κεκοιμημένων και στα δύο κοιμητήρια της πόλης των Τρικάλων (Α΄ και Β΄ κοιμητήρια), από το έτος 2012 (και το 2012) και νωρίτερα.

Εκταφές
Όσοι έχουν την ευθύνη των τάφων των ετών μέχρι και το 2012, θα πρέπει να προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες. Η σχετική προθεσμία λήγει την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως προβλέπεται από την Κανονιστική Διάταξη Λειτουργίας των Κοιμητηρίων και τον σχετικό νόμο, ο Δήμος Τρικκαίων θα προβεί μόνος του σε εκταφές.

Οστεοφυλάκια
Σημειώνεται, επίσης, ότι την ίδια ημέρα – 19/3/2017 – λήγει και η προθεσμία για τη μεταφορά των οστών στα νέα οστεοφυλάκια που υπάρχουν και έχουν ανακατασκευαστεί, και στα δύο κοιμητήρια.

Συνολική αντιμετώπιση

«Το ζήτημα της έλλειψης χώρου συνολικότερα για την πόλη των Τρικάλων, θα αντιμετωπιστεί με την απόφαση του Δήμου για δημιουργία νέου κοιμητηρίου» αναφέρει η δημοτική αρχή. Εντούτοις, μέχρι στιγμής το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί και παραμένει στην επικαιρότητα εδώ και πολλά έτη.