Αρτοποιείο Κωτούζας: Mία σύγχρονη επιχείρηση που διατηρεί τα παραδοσιακά της χαρακτηριστικά

Μία οικογενειακή επιχείρηση με πολυετή παρουσία στην αγορά των Τρικάλων, αποτελεί το αρτοποιείο “Κωτούζας” που βρίσκεται επί της οδού Αθ. Διάκου στα Τρίκαλα. Με παρουσία τριάντα και πλέον χρόνων στην αγορά των Τρικάλων, έχει καταστήσει το όνομά της ως συνώνυμο της ποιότητας των προϊόντων της και της άψογης εξυπηρέτησης.

Η επιχείρηση πρωτολειτούργησε λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1970, συγκεκριμένα το 1977 στον Πλάτανο Τρικάλων από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Κωτούζα. Λίγα χρόνια μετά, ο ιδρυτής της, αποφασίζει να κάνει ένα μεγάλο επιχειρηματικό άλμα, μεταφέροντας την επιχείρηση στην πόλη των Τρικάλων, δίνοντας της έτσι τη δυνατότητα και την ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη. Και η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού, που μέρα με τη μέρα γινόταν μεγαλύτερη, δικαίωσε την επιλογή του ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Μερικά χρόνια μετά, τα δύο από τα τρία του παιδιά, ο Αχιλλέας και ο  Γιάννης ακολουθούν την δουλειά του πατέρα τους και έτσι η επιχείρηση μετονομάζεται “Kων/νος Kωτούζας και Υιοί Ο.Ε.” Αυτό έδωσε νέα ώθηση στην επιχείρηση, η οποία εξακολούθησε να έχει μία σημαντική παρουσία στον κλάδο της αρτοποιίας και στην τοπική αγορά γενικότερα.

Στην πορεία, η ιδιοκτησία πέρασε στον κ. Αχιλλέα Κωτούζα, καθώς ο ένας εκ των δύο συνιδιοκτητών, αποφασίζει να ασχοληθεί με μία νέα επαγγελματική δραστηριότητα.

Με σταθερά βήματα, με συνεχή ανανέωση του εξοπλισμού της με ιδίους πόρους, με συνεχή διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της και κυρίως με την ποιότητα και τον σεβασμό προς τον πελάτη, καταφέρνει και παραμένει σταθερή αξία για  το καταναλωτικό κοινό που την προτιμά.

Στα χρόνια που πέρασαν τέτοιου είδους αλλαγές υπήρξαν αρκετές και έτσι σήμερα η επιχείρηση διαθέτει μηχανήματα που την καθιστούν μία σύγχρονη μονάδα αρτοποιίας, διατηρώντας ωστόσο και τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού φούρνου.

Σημαντικό κεφάλαιο για την επιχείρηση αποτελεί το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκεται επί ποδός, έτσι ώστε από νωρίς να καλύψει ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, προσφέροντας φρέσκα και προϊόντα, φτιαγμένα από ντόπιες πρώτες ύλες.

Πέρα από τα διάφορα είδη ψωμιού, καθημερινά παρασκευάζονται διάφορα άλλα αρτοποιήματα. Κουλούρια, τσουρεκάκια, πίτες, μπισκότα, κέικ, κρουασάν, ντόνατς και ένα σωρό άλλα μυρωδάτα και γευστικά  προϊόντα παρασκευάζονται και από νωρίς το πρωί διατίθενται προς πώληση.   Οι μυρωδιές που διαχέονται στην ατμόσφαιρα πέριξ του αρτοποιείου καθημερινά, προσκαλούν τους καταναλωτές σε ένα γευστικό ταξίδι, είτε προτιμούν τις γλυκιές είτε τις αλμυρές γεύσεις. Προϊόντα παράγονται και κατόπιν παραγγελίας για κοινωνικές εκδηλώσεις, μικρές και μεγάλες.

Όπως και οι περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις του κλάδου και το αρτοποιείο “Κωτούζας” λειτουργεί καθημερινά –πλην Κυριακής, από νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι.

Στοιχεία επιχείρησης:

Διεύθυνση: Αθ. Διάκου 10, Τρίκαλα

τηλ. επικοινωνίας: 2431020990