Αρτοποιοί των Τρικάλων έπεσαν θύματα απατεώνων

Το κλάδο των αρτοποιών έβαλαν στο μάτι απατεώνες και μάλιστα κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά από αρτοποιούς των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ονόματα αυτοδιοικητικών των δύο Δήμων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών ν. Τρικάλων Λάμπρο Κόγια, τα περιστατικά ξεκίνησαν από την περασμένη Τρίτη. Οι απατεώνες πρώτα “χτύπησαν” στην Καλαμπάκα και κατόπιν στα Τρίκαλα. Η απάτη έχει ως εξής:  τηλεφωνούσαν σε αρτοποιούς, υποκρινόμενοι αυτοδιοικητικούς και ζητούσαν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες ψωμιού το οποίο θα παραλάμβαναν αυτοκίνητα του Δήμου (Τρικκαίων ή Μετεώρων) τμηματικά, τις οποίες θα διέθεταν σε συνανθρώπους μας που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού κι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Για την πληρωμή, ζητούσαν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του αρτοποιού και στην συνέχεια μέσω viper έστελναν πλαστό αποδεικτό κατάθεσης του ποσού σε ελληνική τράπεζα στον αρτοποιό, ώστε να του δείξουν πως όντως καταβλήθηκε το αντίτιμο. Ωστόσο το νούμερο στο αποδεικτικό ήταν δεκαπλάσιο από το πραγματικό, δηλαδή αντί για παράδειγμα 500 € που ήταν η αξία του προϊόντος, φαίνονταν κατάθεση 5.000.

Μετά το μήνυμα στο viper, ακολουθούσε τηλεφώνημα στον αρτοποιό, με τους απατεώνες σε κατάσταση πανικού ή οδυρόμενοι, να παρακαλούν να τους επιστραφεί η διαφορά (στο παράδειγμα 8.100€) , πάντα ηλεκτρονικά, σε λογαριασμό τους(που υποτίθεται ήταν του αυτοδιοικητικού) για να διορθωθεί το λάθος της πληκτρολόγησης ενός μηδενικού επιπλέον και ζητούσαν να γίνει αυτό άμεσα, καθώς είχαν επείγουσες ανάγκες, πχ άλλες πληρωμές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι απατεώνες ήταν τόσο πειστικοί που κατάφεραν να εξαπατήσουν περίπου 2-3 αρτοποιούς στην Καλαμπάκα οι οποίοι έχασαν ποσά από 1.500 μέχρι 7.500 €, ενώ τα γνωστά περιστατικά εκτιμώνται γύρω στα 11.