Αρωματικές τσακιστές ελιές

ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ…

Υλικά :

Ελιές πράσινες κατά βούληση
χονδρό αλάτι για την άλμη

Δαφνόφυλλα
Πράσινο λεμόνι σε φέτες
Κλαράκια από ριγανη
Δενδρολίβανο
Σκορδο

Εκτέλεση:

Έπλυνα και έσπασα τις ελιές με μια πετρουλα, τις έβαλα με μια μεγάλη λεκάνη και
για δυο εβδομάδες άλλαζα το νερό κάθε μέρα μέχρι να ξεπικρισουν.
Τέλος αφού δοκίμασα και ήταν εντάξει έβρασα τα βάζα και τις έβαλα μεσα. Γέμισα τα βάζα με σκέτο νερό και μετά έριξα το νερό αυτό από τα βάζα μου μέσα σε μια κατσαρόλα. Αυτό το κάνω για να μετράω το νερό που θα φτιάξω την άλμη. Τέλος μέσα στο νερό διέλυσα χονδρό αλάτι τόσο όσο να βάζω ένα αυγό μέσα και να επιπλέει πάνω πάνω στο νερό , όσο είναι ένα κέρμα το άνοιγμα του από πάνω να εξέχει έξω από το νερό. Δείτε την φωτογραφία μου.
Όταν είναι έτοιμη η άλμη και αφού είναι μετρημένη από πριν (για να είναι και πετυχήμενη) μπαίνει όλη μέσα στα βαζα.  Έβαλα πρώτα τα μυρωδικά, τις ελιές και την άλμη από πάνω να σκεπάζει τις ελιες. Βραζω τα καπάκια για 5 λεπτά και κλείνω τα βαζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.