Άρωμα παράδοσης και ουρές για λαγάνες στους φούρνους των Τρικάλων

Η Καθαρά Δευτέρα στα Τρίκαλα ξεκινάει με άρωμα παράδοσης και γεύση από φρέσκια λαγάνα, φέρνοντας μαζί της την έναρξη της Σαρακοστής με τον πιο νόστιμο τρόπο!

Από νωρίς το πρωι, οι Τρικαλινοί σπεύδουν στους φούρνους της πόλης για να προμηθευτούν τη λαγάνα τους, τη βασίλισσα του σαρακοστιανού τραπεζιού. Οι ουρές σχηματίζονται από νωρίς, με τους αρτοποιούς να δουλεύουν ασταμάτητα για να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση.

Η μυρωδιά από τις φρεσκοψημένες λαγάνες γεμίζει την ατμόσφαιρα, ενώ οι βιτρίνες των φούρνων είναι γεμάτες με νηστίσιμες λιχουδιές,. Οι παραδοσιακές λαγάνες με σουσάμι έχουν την τιμητική τους, αν και αρκετοί δοκιμάζουν και πιο ιδιαίτερες εκδοχές με ελιές ή πολύσπορα υλικά.

“Η Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα δεν γίνεται! Κάθε χρόνο ερχόμαστε από νωρίς”, λέει μια κάτοικος των Τρικάλων που περιμένει υπομονετικά στη σειρά.

Οι αρτοποιοί δηλώνουν προετοιμασμένοι για τη μεγάλη κίνηση και φρόντισαν να έχουν επαρκή ποσότητα για να καλύψουν τη ζήτηση.

Με λαγάνα στο χέρι και το σαρακοστιανό τραπέζι έτοιμο, η Καθαρά Δευτέρα στα Τρίκαλα γιορτάζεται με γεύσεις που κρατούν ζωντανή την παράδοση και φέρνουν κοντά οικογένειες και φίλους!