Αρνητικά τα 7 τεστ κορονοϊού στη Χρυσομηλιά Τρικάλων

Έκλεισε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρώτος κύκλος αγωνίας για την περιοχή της Χρυσομηλιάς του Δήμου Καλαμπάκας αλλά και για όλο το νομό μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των τέστ που διενεργήθηκαν για τον κορονοϊό.Όπως είναι γνωστό νεαρό ζευγάρι που ήρθε από την Γερμανία και διέμενε στη Χρυσομηλιά βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, όπως και το φιλικό τους ζευγάρι από το Βόλο.

Την Πέμπτη κλιμάκια του ΕΟΔΥ με συντονίστρια ιατρό, την συντοπίτισσα, κα Δήμητρα Νάτσινα, επισκέφτηκε το χωριό, προχωρώντας στην ιχνηλάτηση και διενεργώντας τέστ σε κοντινά πρόσωπα που υπέδειξε το ζευγάρι σε πρώτη φάση.

Σύμφωνα με την κα Νάτσινα και τα 7 τεστ που διενεργήθηκαν υπήρξαν αρνητικά στο κορονοϊό γεγονός που προκάλεσε ικανοποίηση.

Η γιατρός πάντως με την σειρά της υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει εφησυχασμός ενώ εφησυχάζουμε και η ιχνηλάτηση θα συνεχιστεί περαιτέρω τις επόμενες μέρες.

Πάντως η ανησυχία τόσο στην Χρυσομηλιά, όσο και στα κοντινά χωριά, συνεχίζει να είναι έντονη, για το ενδεχόμενο διασποράς του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο στην Χρυσομηλιά που είναι ιδιαίτερα ζωντανά για τα δεδομένα της επαρχίας, είναι κλειστά με απόφαση του δημάρχου του δήμου Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκου, ο οποίος συνιστά ψυχραιμία τονίζοντας ότι θα ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της ευρείας διασποράς.

Πηγή: krinitrikalon.gr