Αρνίσια συκωταριά

ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ…

Υλικά :

1 συκωταριά από αρνάκι

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

λίγο ξίδι για το σβήσιμο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

ρίγανη

πιπέρι

Εκτέλεση :

Πλένω και ζεματάω την συκωταριά. Μετά την κόβω σε μικρά κομμάτια. Μέσα σε τηγάνι προσθέτω τη συκωταριά, σβήνω με λίγο ξίδι και ρίχνω τόσο νερό όσο να τη σκεπάζει. Αφήνω να βράσει και μόλις πιει το νερό της σβήνω με ένα ποτήρι του κρασιού κρασί και προσθέτω λίγο λάδι.  Μετά ρίχνω αλάτι, ρίγανη και πιπέρι. Την αφήνω να τηγανιστεί. Ρίχνω χυμό από 1 λεμόνι 3 λεπτά πριν την σβήσω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.