Αρνάκι στο φούρνο με τον σαμιώτικο τρόπο

Αρνάκι στο φούρνο με τον σαμιώτικο τρόπο…

Υλικά
1 μπουτάκι από αρνάκι ή κατσικάκι η ακόμα και χεράκι!!
1 πακέτο μακαρόνια ψιλά
4 κουταλιές πελτέ αλμυρό ή αλλιώς πελτέ κανονικό ανακατεμένο με αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι ρίγανη
άλλες δύο κουταλιές πελτέ ανακατεμένες μέσα στο ζουμί και λίγο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Αλείφουμε πρώτα το μπούτι με αλάτι, πιπέρι ,ρίγανη και τον αλμυρό πελτέ αν δεν έχετε αλμυρό πελτέ μπορείτε να πάρετε κανονικό του εμπορίου και να το ανακατέψετε με αλάτι, αλείφετε όλο το μπούτι με αυτή τη σάλτσα, βάζετε μέσα σκελίδες σκόρδο και το βάζετε στο ταψί με νερό μέχρι την μέση του ταψιού και καλύπτετε με λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο για τέσσερις ώρες.  Δεν ανοίγεται καθόλου το φούρνο ούτε γυρίζετε το κρέας στο διάστημα που ψήνεται γιατί θα χαλάσει η κρουστά από τον πελτέ που θα γίνει.  Στη συνέχεια όταν το φαγητό θα είναι έτοιμο και θα βάζετε το πιρούνι και θα φαίνεται ότι το κρέας πλέον έχει γίνει λουκούμι μέσα στο νερό του και στο ζωμό του (αν χρειαστεί μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο νεράκι), σπάστε ένα πακέτο μακαρόνια τα ανακατεύετε 2-3 φορές όχι να λιώσουν να κρατάνε λίγο.  Σερβίρετε με τριμμένο τυρί φέτα ή κίτρινο.
Το φαγητό αυτό είναι υπέροχο  και το φτιάχνουμε στο νησί μας στην όμορφη Σάμο τις εορτές περισσότερο το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.