Αρνάκι με μυρωδιά “δυόσμο”

Πριν λίγες μέρες είδα μια φώτο από την φιλεναδίτσα μου την Σουζάνα. Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ γιατί δεν το είχα δει και φυσικά δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ αυτό το φαγάκι. Μίλησα με το κοριτσάκι μου και πήρα τις πληροφορίες για αυτό το υπέροχο φαγακι.

Μου είπε ότι το καλοκαιράκι που αν θα πάω θα το δοκιμάσω εγώ όμως δεν άντεχα να περιμένω και είπα θα το κάνω!!! Είναι συνταγή του μπαμπάκα της που ήταν χασάπης. Πάντα έχω δυόσμο στην βεράντα μου σε γλάστρα όμως δεν έφτανε να το κάνω την επόμενη μέρα, και έτσι περίμενα να βρω στην λαϊκή να αγοράσω. Σήμερα με μεγάλη μου χαρά σας το παρουσιάζω. Όση φαντασία και να έχει κάποιος μόνο αν το δοκιμάσει θα καταλάβει την γλύκα και το άρωμα από αυτό το φαγάκι. Για το μόνο που μετάνιωσα είναι ότι λόγο δοκιμής είπα να κάνω λίγη ποσότητα. Δεν πειράζει τώρα ξέρω και την επόμενη φορά θα κάνω πολύ μεγαλύτερη ποσότητα!!! Σουζανάκι μου σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για την υπέροχη συνταγούλα σου!!!

Υλικά :

Αρνάκι

πολύ δυόσμο

αλατοπίπερο

ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά το αρνάκι μας, το αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε σε ένα ταψί μπόλικο δυόσμο καλά πλυμένο και στραγγισμένο. Ακουμπάμε επάνω το αρνάκι και ρίχνουμε και από πάνω τον υπόλοιπο δυόσμο. Προσθέτουμε λιγάκι ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μια ώρα και 45 λεπτά. Στον χρόνο αυτό κοιτάμε να μην μας καεί το φαγάκι μας και γυρίζουμε 2-3 φορές… Εγώ μετά από μια ώρα έβαλα μισό ποτηράκι του κρασιού νεράκι. Προσοχή δεν βάζουμε τίποτα ούτε λεμόνι ούτε σκόρδο…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).