«Αργοπεθαίνει» το ιστορικό εμπορικό κέντρο των Τρικάλων

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το ιστορικό εμπορικό κέντρο των Τρικάλων. Ένα σημείο της πόλης που πριν λίγα χρόνια αποτελούσε την κραταιά αγορά της, δείχνει να «αργοπεθαίνει». Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν τα δεκάδες ξενοίκιαστα καταστήματα.Πολλοί είναι οι καταστηματάρχες οι οποίοι θεώρησαν ότι πλέον η συγκεκριμένη αγορά δεν τους φέρνει το απαιτούμενο για την επιβίωσή τους πελατολόγιο κι αναζήτησαν επαγγελματική στέγη σε άλλο σημείο της πόλης, κάποιοι άλλοι μην αντέχονται την οικονομική πίεση τα έκλεισαν,  ενώ υπήρξαν κι ορισμένοι οι οποίοι τα έκλεισαν επειδή συνταξιοδοτήθηκαν. Έτσι σήμερα πολλά καταστήματα είναι ξενοίκιαστα και μάλιστα όπως μας λένε κάποιοι εκ των ιδιοκτητών δεν υπάρχει ενδιαφέρον για να τα νοικιάσουν. Όσο για τους εναπομείναντες καταστηματάρχες; Κάνουν ό,τι μπορούν για να προσελκύσουν πελάτες και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα τρέχοντα έξοδά τους. Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι την κατάσταση έσωσαν κάπως τα δύο σούπερ μάρκετ που άνοιξαν σχετικά πρόσφατα.

Αλλαγές

Οι καταστηματάρχες ελπίζουν σε ένα θαύμα για να ξαναζωντανέψει το ιστορικό εμπορικό κέντρο. Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η συνάντηση που είχε πριν λίγο καιρό ο σύλλογος επιχειρηματιών της περιοχής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων.

Εκείνο που επισημάνθηκε από πλευράς δημοτικής αρχής είναι οι αλλαγές που ετοιμάζονται. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2015 είχαν γίνει αισθητικές αναβαθμίσεις (ταμπέλες, κολωνάκια, φωτισμός), ενώ υπήρξαν και δράσεις την περίοδο του Μύλου των Ξωτικών,.

Στις αλλαγές που ανακοίνωσε ο κ. Παπαστεργίου είναι οι βελτιώσεις και παρεμβάσεις στον φωτισμό, ως αρμοδιότητα του Δήμου Τρικκαίων, η αναβάθμιση της εικόνας των ανοίκιαστων καταστημάτων, που θα επιτευχθεί μέσω συνεννόησης των μελών του συλλόγου με τους ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων, ενώ αναμένεται κι  αναζωογόνηση της εικόνας του ιστορικού κέντρου, με την αναμενόμενη ανακατασκευή της εβραϊκής Συναγωγής. Κάτι που, σε συνδυασμό με την απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Τελ Αβίβ – Ν. Αγχιάλου, θα οδηγήσει στην προσέλευση επισκεπτών από το Ισραήλ στα Τρίκαλα, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Το σίγουρο είναι πως είναι κρίμα το ιστορικό εμπορικό κέντρο των Τρικάλων να αργοπεθαίνει και πρέπει να γίνει κάτι άμεσα για να αλλάξει η εικόνα που παρουσιάζει πριν φύγουν και οι τελευταίοι έμποροι που παραμένουν εκεί.