Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας… Για όσους δεν κατανάλωσαν όλο το αρνάκι στην σούβλα, εδώ σας έχω μια υπέροχη συνταγούλα για ανακύκλωση αρνιού…

Υλικά :

1 κομμάτι αρνί σούβλας

1/2 κιλό αρακά

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

3 καρότα σε ροδέλες

2 πατάτες χοντροκομμένες

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

μπόλικο αλατοπίπερο

χυμό απο ενα λεμόνι

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτελεση :

Σε μια γάστρα βάζουμε τον αρακά, τα καρότα, τις πατάτες, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Πάνω σε όλα αυτά ακουμπάμε το αρνάκι κουνώντας τα υπόλοιπα υλικά να το μισό σκεπάσουν. Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, κλείνουμε την γάστρα και την βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Μην ξεχάσετε στην πρώτη ώρα να ρίξετε μια ματιά στο φαγάκι σας αν έχει αρκετό νεράκι να βράσει ο αρακάς. Όταν περάσουν οι δυο ωρίτσες και δοκιμάζοντας να δείτε αν έβρασε ο αρακάς σας ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ. Περιχύνετε το φαγακι σας το κουνάτε να πάει παντού το λεμόνι και αφήνετε για λιγάκι ακόμα στον φούρνο αφού τον σβήσετε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).