Αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού

Αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού…

Μιας και τα πορτοκάλια είναι στα φόρτε τους ας αξιοποιήσουμε το ξύσμα τους. Έπλυνα πορτοκάλια και τα σκούπισα, τα έτριψα ελαφρά χωρίς να πάρω την άσπρη φλούδα τους στον τρίφτη. Άπλωσα το ξύσμα σε ταψάκι και επάνω σε λαδόκολλα , το άφησα μία εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεραθεί. Το έτριψα στο μπλέντερ και το έκλεισα σε γυάλινο βαζάκι.  Είναι έτοιμο για τσουρέκια κουλουράκια κέικ και όποια άλλη συνταγή έχει ξύσμα πορτοκαλιού. Διατηρείται στο ντουλάπι.  Μοσχοβολάει!!! Με τον ίδιο τρόπο γίνεται λεμόνι και περγαμοντο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.