Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές: Οι βασικοί κανόνες για να επανέλθετε (εικόνες)

Κακή διατροφή, αλκοόλ, λιγοστός ύπνος.

Οι κραιπάλες των γιορτών έχουν αφήσει τα «σημάδια» τους στο σώμα, την επιδερμίδα και τη διάθεσή σας;

Αν αισθάνεστε εξάντληση και κακοκεφιά, είναι ώρα για αποτοξίνωση, τόνωση του οργανισμού και ολική επαναφορά.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες πώς θα το καταφέρετε:

  • Διατροφή: Είναι σημαντικό να τρώτε άφθονα λαχανικά και φρούτα. Περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία δρουν κατά της φλεγμονής και της γήρανσης, καθώς και κάλιο, που αυξάνει τη διούρηση, βοηθώντας στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Είναι επίσης σημαντικό να παίρνετε από τη διατροφή μαγνήσιο, ασβέστιο, χαλκό, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και μαγγάνιο που αποτοξινώνουν το ήπαρ, αλλά και φυτικές ίνες που βοηθούν στη φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού.

  • Ενυδάτωση: Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Τα νεφρά απομακρύνουν τις τοξίνες μέσω της διούρησης. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ποτήρι χλιαρό νερό, στο οποίο θα στύψετε ένα λεμόνι. Το κιτρικό οξύ συμβάλλει στην παραγωγή χολής, που το σώμα χρησιμοποιεί για την απομάκρυνση των τοξινών.

  • Άσκηση: Η καθημερινή, ακόμη και μέτριας έντασης άσκηση, προκαλεί εφίδρωση, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό και την ανανέωση της επιδερμίδας.

     

    Ύπνος: Όταν κοιμάστε ο εγκέφαλός σας καθαρίζει από τις τοξίνες, οι οποίες μπλοκάρουν την εύρυθμη λειτουργία του.

     

    Απολέπιση: Η χρήση μιας βούρτσας με μακριά λαβή για μασάζ πριν το μπάνιο, θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών αλλά και των νεκρών κυττάρων και θα ενεργοποιήσει το λεμφικό σύστημα.

     πηγή :https://www.onmed.gr/ygeia/story/381269/apotoxinosi-meta-tis-giortes-oi-vasikoi-kanones-gia-na-epanelthete-eikones