TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Tips

Αποθηκεύεις το ψωμί λάθος -η σωστή μέθοδος το διατηρεί χωρίς μούχλα για 7 ημέρες περισσότερο

Ιούν 11, 2024
in Tips
Αποθηκεύεις το ψωμί λάθος -η σωστή μέθοδος το διατηρεί χωρίς μούχλα για 7 ημέρες περισσότερο
Share on FacebookShare on Twitter

Το hack που θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του πολύτιμου αγαθού.

Μια φρατζόλα ψωμί είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα που θα βρεις σε κάθε σπίτι, αλλά το να αγοράσεις μια φρέσκια φρατζόλα μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι έχει μουχλιάσει μόλις λίγες ημέρες αργότερα μπορεί να είναι απογοητευτικό. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα τροφίμων, το μουχλιασμένο ψωμί θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι αποτέλεσμα ακατάλληλων μεθόδων αποθήκευσης -και το να κάνεις τα πράγματα σωστά θα μπορούσε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του έως και επτά ημέρες.

Ο Maurizio Leo, ένας αρτοποιός, υποστήριξε ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσουν το ψωμί είναι το ψυγείο, καθώς πολλά άλλα τρόφιμα αποθηκεύονται εκεί για να διατηρηθούν φρέσκα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλά το να βάζεις το ψωμί στο ψυγείο σημαίνει καταστροφή για το καρβέλι και δεν πρέπει ποτέ να το κάνεις.

Ο ειδικός, ο οποίος είναι επίσης ο ιδρυτής του The Perfect Loaf, εξήγησε: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό, μην αποθηκεύεις το ψωμί στο ψυγείο. Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αφού το ψυγείο θεωρείται ως ένα μέσο διατήρησης τροφίμων, αλλά η τοποθέτηση του ψωμιού στο ψυγείο θα το κάνει να γίνει μπαγιάτικο πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι αν διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου».

Αντ’ αυτού, ο Maurizio συνέστησε να χρησιμοποιήσεις τον αγαπημένο του τρόπο για να διατηρήσεις το ψωμί φρέσκο, ο οποίος περιλαμβάνει το τύλιγμά του σε Bee’s Wrap (κερομάντηλο). Πολλοί αρτοποιοί χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, καθώς διατηρεί το ψωμί μαλακό αλλά «όχι πολύ μαλακό». Προσέθεσε: «Απλώς τοποθετήστε το ψωμί σας στο περιτύλιγμα και καλύψτε το καλά. Το περιτύλιγμα με κερί μέλισσας θα παραμορφωθεί και θα τυλιχτεί γύρω από όλες τις γωνίες και τις σχισμές του ψωμιού σας, καθώς η ζεστασιά των χεριών σας το πλάθει για να ταιριάζει ακριβώς».

Καθώς περνάει ο καιρός, το ψωμί αρχίζει να χάνει υγρασία και έτσι γίνεται μπαγιάτικο. Ωστόσο, η διατήρησή του σε αεροστεγές δοχείο μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη βακτηρίων στο ψωμί, με αποτέλεσμα να μουχλιάσει. Το περιτύλιγμα από κερί μέλισσας βοηθά στην προστασία του ψωμιού, ενώ παράλληλα το κρατάει αρκετά ευάερο ώστε να μην παγιδεύει την υγρασία, επομένως το διατηρεί χωρίς μούχλα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλούστερες μεθόδους αποθήκευσης που πιθανότατα έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Ο Maurizio είπε: «Οι απλές χάρτινες σακούλες και οι πετσέτες κουζίνας λειτουργούν επίσης πολύ καλά για να μην στεγνώνει υπερβολικά το ψωμί».

Μια πλαστική σακούλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αν πραγματικά δεν έχεις κάτι άλλο στη διάθεσή σου. Αφού τυλίξεις το ψωμί σου, θα πρέπει να το αποθηκεύσεις σε δροσερό και ξηρό μέρος μακριά από το φως του ήλιου, όπως σε μια ψωμιέρα.

pexels-magda-ehlers-pexels-1586947.jpg

πηγή :https://www.queen.gr/spiti/how-to/story/287303/apothikeyeis-to-psomi-lathos-i-sosti-methodos-to-diatirei-xoris-moyxla-gia-7-imeres-perissotero

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»
Tips

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»

Απρ 20, 2025
Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο
Tips

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Απρ 19, 2025
Tips

Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά

Απρ 18, 2025
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά
Tips

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά

Απρ 17, 2025
Tips

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Απρ 16, 2025
Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)
Tips

Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)

Απρ 15, 2025
Next Post
Τούρτα-παγωτό με σαβαγιάρ και λευκή σοκολάτα της Έφης

Τούρτα-παγωτό με σαβαγιάρ και λευκή σοκολάτα της Έφης

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Ηλεία: Ο 37χρονος προσπάθησε να βιάσει την 11χρονη, αντιστάθηκε και τη δολοφόνησε

Ηλεία: Ο 37χρονος προσπάθησε να βιάσει την 11χρονη, αντιστάθηκε και τη δολοφόνησε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd