Απόστολος Παπαγεωργίου: «Ο κόσμος είναι ο αποδέκτης των μηνυμάτων και ο τελικός κριτής όλων μας»

Ο οικονομολόγος που τάσσεται στο πλευρό του Γιώργου Μητσιούλη και είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Τρίκκης Πολιτεία»

Ο Απόστολος Παπαγεωργίου, είναι οικονομολόγος. Στις προσεχείς εκλογές κατέρχεται για πρώτη φορά στο στίβο της πολιτικής ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Τρίκκης Πολιτεία» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Μητσιούλη. Ο ίδιος σε συνέντευξη που μας παραχώρησε μιλά για αυτή του την απόφαση.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

-κ. Παπαγεωργίου, είσαστε υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιώργου Μητσιούλη. Τι    συντέλεσε στην απόφασή σας να γίνετε συνοδοιπόρος στην προσπάθεια αυτή;

Οι αξίες που πρεσβεύει ο συνδυασμός: «Τρίκκης Πολιτεία» του υποψηφίου Δημάρχου Τρικκαίων κ. Μητσιούλη Γεώργιου, όπως οι έννοιες: αλήθεια, δικαιοσύνη, εργατικότητα, τιμιότητα και η διάθεση προσφοράς προς το κοινό καλό της πόλης μας μέσω της συλλογικής συνεργασίας των μελών του συνδυασμού, είναι μερικοί από τους λόγους που συνετέλεσαν στην συνειδητή αυτή απόφασή μου.

Ασχολείστε με τα κοινά πρώτη φορά. Τί είναι αυτό που σας παρακίνησε να κατέλθετε ως υποψήφιος στις εκλογές;

Είναι αλήθεια ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι πρωτόγνωρη. Ωστόσο   η τιμητική πρόταση υποψηφιότητας από τον υποψήφιο Δήμαρχο, οι κοινές μας πολιτικές απόψεις για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης και η επιθυμία μου να δραστηριοποιηθώ ενεργά και τίμια προς όφελος του κοινού συμφέροντος, αποτέλεσαν κινητήρια δύναμη στο να κατέλθω υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές.

-Ποιο θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο Δήμο Τρικκαίων;

-Κατά τη γνώμη μου το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα της πόλης είναι μερικά από τα προβλήματα που πρέπει να δοθεί η ανάλογη σοβαρότητα, όπως επίσης οι παρεμβάσεις σε θέματα υποδομών για την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Επιπροσθέτως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Τρικκαίων γιατί και αυτά αποτελούν μέρος της πόλης και οφείλουμε του αντίστοιχου σεβασμού στον πολίτη. Καθώς επίσης η υιοθέτηση ενεργής περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας βοηθά στη διασφάλιση μιας ευαισθητοποιημένης κοινωνίας πολιτών, τους οποίους θέλουμε ενεργούς.

Ποιο θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της επόμενης δημοτικής αρχής;

-Κύριο μέλημα της εκάστοτε δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και η καταγραφή των καθημερινών αναγκών των πολιτών για μια πιο εύκολη, προσβάσιμη, ισότιμη και αξιοπρεπή διαβίωση μέσω των παρεμβάσεων τις οποίες θα συμπεριλάβουμε στις προγραμματικές μας δηλώσεις ως συνδυασμός. Είναι πολύ σημαντική η εξωστρέφεια αλλά οφείλουμε πρωτίστως να αφήσουμε παρακαταθήκη με σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα στους πολίτες. Άρα άμεσες επεμβάσεις σε θέματα καθημερινότητας, ασφάλειας και ισονομίας των πολιτών αποτελούν βασική μας προτεραιότητα.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας ουσιαστικά ζητάτε τη στήριξη των πολιτών. Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες;

-Ως νέος άνθρωπος με όρεξη για δουλειά εμπιστεύομαι το ένστικτο των συμπολιτών μου και την εκτίμηση που τρέφει αρκετός κόσμος προς το πρόσωπό μου λόγω της ακεραιότητας του χαρακτήρα μου και της ενεργητικής μου συμμετοχής. Κάποια πράγματα θεωρώ ότι χρειάζονται τον χρόνο τους για να υλοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή. Ο κόσμος είναι ο αποδέκτης των μηνυμάτων και ο τελικός κριτής όλων μας.

Γιατί θα πρέπει να επιλέξουν το δικό σας συνδυασμό;

-Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν την έκφραση διαφορετικής πολιτικής σκέψης, την ουσιαστική εκπροσώπησή τους σε προβλήματα της καθημερινότητας και εν κατακλείδι διαθέτουν αξίες και συμπεριφορές με γνώμονα τον κοινό αγώνα για το καλό της πόλης των Τρικάλων και την αγάπη για το συνάνθρωπο, τότε είναι αρωγοί στην προσπάθεια του συνδυασμού μας.


Βιογραφικό

Ο Απόστολος Παπαγεωργίου, γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1983 και έχει καταγωγή από το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.

Έχει ολοκληρώσει τον προπτυχιακό και μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Υπήρξε αριστούχος υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του ετήσιου προγράμματος απόκτησης παιδαγωγικής κατάρτισης και διδακτικής επάρκειας της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε Ιωαννίνων και έχει πολύ καλή γνώση αγγλικών, γαλλικών & καλή γνώση ισπανικών.

Είναι οικονομολόγος – μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στην 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) του Νομού Τρικάλων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος δραστηριοποιείται στην ομάδα των Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, είναι Εθελοντής Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλος του Δημοτικού Χορευτικού Συγκροτήματος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας, Γραμμάτων & Πολιτισμού.