Απομακρυσμένο χωριό στα Ιμαλάια χωρίς οδικό δίκτυο

Κατά μήκος ενός στενού χωματόδρομου που περιβάλλεται από βράχια υψώνεται το χωριό Ρουμπάκ. Πρόκειται για μια μικρή κοινότητα, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 3.960 μ. στην περιοχή Λαντάκ της βορειοδυτικής Ινδίας. Η περιοχή δεν διαθέτει οδικό δίκτυο και ως εκ τούτου, τα γαϊδούρια χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αγαθών και ανθρώπων, όταν απαιτείται.

Στο χωριό Ρουμπάκ ζουν περίπου 200 άνθρωποι, με κύρια απασχόληση τη γεωργία. Ρεύμα έχουν μόνο για τρεις ώρες την ημέρα, από τις 20:00 έως τις 23:00 και υπάρχει μόνο ένα τηλέφωνο στο χωριό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα σπίτια του χωριού ακολουθούν το θιβετιανό στυλ, με επίπεδες στέγες, λευκούς τοίχους και πολύπλοκες κατασκευές γύρω από τα παράθυρα. Γενικά, τα φυσικά υλικά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορες κατασκευές του χωριού, όπως σε σκάλες ή γέφυρες.

Το χωριό χρονολογείται γύρω στα 400 χρόνια και έχει κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί ως σημείο-σταθμός για τους ανθρώπους που διασχίζουν μεγάλες αποστάσεις στα βουνά της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής και σταδιακά παρουσιάζει σημάδια εκσυγχρονισμού. Πρόσφατα έχουν τοποθετηθεί ηλιακοί συλλέκτες σε ορισμένα κτίρια και πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ικανοποιημένοι με τον απομακρυσμένο τρόπο ζωής, αν και μερικοί από τους νεότερους τείνουν να φεύγουν στις γύρω πόλεις για καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης.