Απολογισμός του 7ου Μύλου των Ξωτικών

1.108.618 επισκέψεις, 173.434,68 € λογιστικά κέρδη, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης, οφέλη για την τοπική και όχι μόνο αγορά, κάπως έτσι συνοψίζεται ο απολογισμός του φετινού Μύλου των Ξωτικών όπως παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον πρόεδρο της e-trikala Γιάννη Κωτούλα με θέμα τον απολογισμό για τον 7ο Μύλο των Ξωτικών την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018. Η αναφορά για «λογιστικά κέρδη» έχει δημιουργήσει προβληματισμό σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι ζητούν να μάθουν επιπλέον στοιχεία (οικονομικές και τεχνικές λεπτομέρειες)  γύρω από το θέμα.Ο Δήμαρχος Τρικκαίων έκανε λόγο για ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία από τη λειτουργία του Μύλου Ανταπόδοση και στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε:

– τη διάθεση ποσού 35.000€ από τα κέρδη του Μύλου, για την αγορά κιτ ρομποτικής και προγραμματισμού, που θα διατεθούν σε όλα τα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

– την έναρξη σεμιναρίων στους επιχειρηματίες της περιοχής. Με δαπάνη του Δήμου Τρικκαίων και τη συνεργασία του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, στόχος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες και η άνοδος του επιπέδου εξυπηρέτησης για ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, καφετέριες κ.α.