Απόκριες εν όψει… Στην αναζήτηση της πιο εντυπωσιακής στολής οι Τρικαλινοί-Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες φέτος

Οι απόκριες πλησιάζουν και καπέλα, χρυσόσκονες, μάσκες, στολές και  διάφορα κοσμήματα  κυριαρχούν στην αγορά. Είναι η περίοδος που ο κόσμος ξεφεύγει λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα που έχει και είναι λίγο πιο χαλαρός και χαμογελαστός. Αν κάνει κάτι περισσότερο εντύπωση την περίοδο των καρναβαλιών είναι τα περίεργα κοστούμια που επιλέγουν πολλοί αλλά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον έχουν οι στολές που θα προτιμηθούν από την πλειοψηφία ώστε να τραβήξουν όλα τα βλέμματα πάνω τους.Οι απόκριες αποτελούν “ασπίδα” απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας. Μπορεί αρκετοί να “κουρεύουν” τον προϋπολογισμό για την αγορά των απαραίτητων αξεσουάρ, ωστόσο από την Τσικνοπέμπτη και έως την Καθαρά Δευτέρα λίγο ή πολύ θα ζήσουμε και φέτος ξέφρενες στιγμές κεφιού και χαράς, απαλλαγμένοι, έστω και λίγο, από προβλήματα και την καθημερινότητά μας.

Οι τιμές κινούνται στα περσινά επίπεδα όπως μας ενημερώνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Junior Toys Βάιος Μπαμπανάρας. Φέτος οι αποκριάτικες στολές ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν τα 45. Φυσικά τα πάντα είναι θέμα επιλογών. Έτσι ο καταναλωτής μπορεί να βρει στολές κι αξεσουάρ από πολύ χαμηλές τιμές, ή πιο ακριβές, ανάλογα με το ποσό που θέλει να διαθέσει.

Ποιες στολές έχουν ζήτηση

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά συνήθως οι στολές που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι εκείνες που έχουν σχέση με παιδικά σίριαλ ή εκείνες που διαφημίζονται ή είναι πιο γνωστές στα παιδάκια. Φέτος της μόδας είναι το Λα κάσα ντε παπελ ( ο ληστής με την κόκκινη φόρμα και με μουστάκι), η λειντι μπανκ,  κι όλες οι στολές τής DISNEY, οι πριγκίπισσες γενικότερα της Disney και οι ήρωες, όπως είναι νίντζα, μπάτμαν, spiderman, ήρωες πιο διαχρονικοί που αντέχουν στο χρόνο, όπως μας πληροφορεί ο κ. Μπαμπανάρας.

Για τους μεγάλους υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από επιλογές. Στολές πρωτότυπες, τρομακτικές, αστείες, εντυπωσιακές, σέξυ κ.α. Σχέδια και θεματικές για όλα τα γούστα.

Επίσης, κάποιος θα βρει μάσκες πολιτικών με τον Τράμπ να είναι ο «κυρίαρχος».

Έχει ξεκινήσει η ζήτηση

Μάλιστα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές διαφαίνεται ότι θα υπάρξει πραγματικό αποκριάτικο κλίμα, όπως τονίζει ο κ. Μπαμπανάρας ο οποίος αφουγκράζεται τον παλμό της αγοράς. Ενώ είναι γεγονός ότι έχει ξεκινήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον, αποδεικνύοντας ότι θα είναι μία μακρά αποκριάτικη περίοδος για την αγορά. «Ο κόσμος πρέπει να αγοράζει και να εμπιστεύεται τις τοπικές επιχειρήσεις, διαθέτουν τα πάντα σε πολύ καλές τιμές και με οικία εξυπηρέτηση» επισημαίνει. Βέβαια, τις επόμενες μέρες θα κορυφωθεί η κίνηση σε αυτό το είδος.

Πότε έχουμε απόκριες

Οι απόκριες επίσημα ξεκινάνε την κυριακή Τελώνου & Φαρισέου στις 17 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, βάσει του ημερολογίου: