Απίστευτες εικόνες στη Ρωσία: Έπεσε «παγωμένη βροχή»

Στο Βλαδιβοστόκ έγιναν τα πάντα… κρύσταλλο

Στην… κατάψυξη μπήκε η απομακρυσμένη ρωσική πόλη το Σάββατο (21/11), καθώς μετά από μία «συνάντηση» κυκλώνων, έριξε τη λεγόμενη «παγωμένη βροχή».

Σε αυτό το φαινόμενο είναι συνηθισμένοι οι κάτοικοι του Βλαδιβοστόκ, όμως το χθεσινό ήταν το ισχυρότερο των τελευταίων δεκαετιών. Η πτώση της θερμοκρασίας έπεσε ραγδαία και σε συνδυασμό με την παγωμένη βροχή έκαναν τα πάντα κρύσταλλο, με τα ρωσικά Μέσα να αναφέρουν πως ο πάγος δεν έσπαγε ούτε με σφυρί!

PHOTO GALLERY1/4
Twitter: Jean Suriel
Η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με 150.000 ανθρώπους να παραμένουν για δεύτερο εικοσιτετράωρο χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ οι πληροφορίες για θανάτους από το κρύο δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί.
Η παγωμένη βροχή, να σημειώσουμε, συμβαίνει όταν οι σταγόνες βροχής, που πέφτουν από το σύννεφο σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 0°C, παγώνουν όταν έρθουν σε επαφή με το έδαφος ή άλλα αντικείμενα, σχηματίζοντας πάγο (glaze).

Παράλληλα, αναφέρεται πως η παγωμένη βροχή σχηματίζεται, κυρίως, όταν ένα θερμό μέτωπο μεταφέρεται πάνω από μια περιοχή όπου προηγήθηκε αρκετό κρύο. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που συνέβη στο Βλαδιβοστόκ με τη «συνάντηση» των κυκλώνων.

πηγή :https://www.dokari.gr/eidhseis/story/67104/apisteftes-eikones-sti-rosia-epese-pagomeni-vroxi-pics-vid