Απεβίωσε πριν κάνει πραγματικότητα το όνειρο της ζωής του ο Πολιτικός Μηχανικός Κωνσταντίνος Μαϊπάς-Είχε ζωγραφίσει τη ζωφόρο του Παρθενώνα κι ετοίμαζε έκθεση

Λάτρευε να ζωγραφίζει και παρά την ηλικία του δεν σταματούσε να εμπνέεται και να αποτυπώνει στον καμβά παραστάσεις. Λάτρευε την αρχαιότητα αλλά έκανε και σύγχρονα έργα. Εκείνο που καμάρωνε όμως και θεωρούσε ότι ήταν το έργο της ζωής του είναι η αναπαράσταση της Ζωφόρου του Παρθενώνα.

Ο Κωνσταντίνος Αθ. Μαϊπάς ήταν ένας χαρισματικός αυτοδίδακτος ζωγράφος, πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ στο επάγγελμα, δεν σταμάτησε σε όλη του τη ζωή να ζωγραφίζει. Μετέφερε γλυπτά σε καμβά και τους έδινε «ψυχή» με τα χρώματά του. Το ατελιέ Greco Da Vinci Handmade Oil Paintings ήταν πλημμυρισμένο από…. τέχνη. Εκείνο όμως που αδιαμφισβήτητα ξεχώριζε ήταν η αναπαράσταση της Ζωφόρου του Παρθενώνα. Ήταν το έργο της ζωής του. Μάλιστα είχε προγραμματίσει να εκθέσει τα έργα του σε μία έκθεση ζωγραφικής που θα πραγματοποιούνταν το φθινόπωρο στα Τρίκαλα, στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό στο Μουσείο Τσιτσάνη. Όμως δεν πρόλαβε. Το νήμα της ζωής του κόπηκε στα 89 του χρόνια λίγο πριν κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη  11 – 8 – 2022  και  ώρα 5.30μ.μ. , στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων .

Παρακαλούνται οι συγγενείς και φίλοι να προσέλθουν και συνοδεύσουν την εκφορά του .

Η  ΣΥΖΥΓΟΣ            Αικατερίνη Μαϊπά

 

ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ              Αθανάσιος Μαϊπάς

                                  Σαββίνα  Μαϊπα

                                  Θεόδωρος Μαϊπάς

                                                                               

                 ΤΑ  ΑΔΕΛΦΙΑ                     ΤΑ  ΑΝΗΨΙΑ

 

                               ΟΙ   ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Σημ. 1) Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων  , την Πέμπτη  11 – 8 – 2022  και  ώρα 5.00μ.μ.

2) Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Καλμπάκας .

3) Ο καφές θα προσφερθεί στην ταβέρνα Πολύζος στην Καλαμπάκα.

4) Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΄΄ ΦΛΟΓΑ΄΄

 

Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών « Παναγιώτου ».

Σημείωμα Βιβής Μαργαρίτη Διαχειρίστριας trikalaview.gr “Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ήταν ένας άνθρωπος που αφιερώθηκε στην τέχνη και δεν τα παράτησε ποτέ. Είχα τη χαρά να τον γνωρίσω πριν λίγα χρόνια και να μου “συστήσει” ο ίδιος τα έργα του. Είναι λυπηρό που δεν κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να τα εκθέσει. Είναι κρίμα γιατί έφτασε τόσο κοντά. Καλό ταξίδι…”

90χρονος αυτοδίδακτος Τρικαλινός ζωγράφος φιλοτέχνησε σκηνή, σκηνή τη Ζωφόρο του Παρθενώνα-Θα εκθέσει τα έργα του το φθινόπωρο

Επειγόντως εισήχθη στο Νοσοκομείο ο Κωνσταντίνος Μαϊπάς