Aπεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου-Θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις: στο Εργατικό Κέντρο και στην Κεντρική Πλατεία

Σε απεργία κατέρχονται όλοι οι κλάδοι κι εργαζόμενοι του Νομού Τρικάλων την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου. Η απεργία πραγματοποιείται «ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης και τον «αναπτυξιακό» νόμο που σαρώνει Συλλογικές Συμβάσεις, μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ενάντια στο μαύρο μέτωπο της εργοδοσίας και του πολιτικού της προσωπικού».

Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Η πρώτη του Εργατικού Κέντρου στις 10 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο και η δεύτερη στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων με τη συμμετοχή των Εργατικών Σωματείων Τρικάλων.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νομού στην συνεδρίαση της 26-9-2019 αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Απεργίας για τους εργαζομένους (περιοχής Τρικάλων)  την Τετάρτη στις 02-10-2019 από  ώρες  00:01 μέχρι 23:59 με απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 π.μ στον χώρο του Εργατικού Κέντρου, με τα παρακάτω αιτήματα:

-Ενίσχυση της προστασίας από  τις απολύσεις.

-Σταθερή και πλήρη  εργασία για όλους χωρίς  διακρίσεις με σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις.

-Ενίσχυση και αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε όλη την επικράτεια.

-Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις προστατευτικές ως προς τους εργαζομένους.

-Κατώτατος μισθός 751 ευρώ.

-Την αυστηροποίηση των ποινικών κυρώσεων για τους εργοδότες που παραβιάζουν όρους ΣΣΕ.

-Άρση των υφιστάμενων εμποδίων πρόσβασης στο σύστημα διαιτησίας του Ο.ΜΕ.Δ. σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων.

– Κατάργηση των περιορισμών στην λήψη αποφάσεων για απεργιακή κινητοποίηση.

– Αυστηρή διασφάλιση του ευαίσθητου των προσωπικών δεδομένων της ιδιότητας του μέλους συνδικαλιστικής οργάνωσης.

– Το ηλεκτρονικό μητρώο να λειτουργήσει ως θεσμική – ηλεκτρονική μετεξέλιξη του συνδικαλιστικού βιβλιαρίου.

Η ηλεκτρονική ψήφος, να είναι εθελοντική και επικουρική χωρίς να αμφισβητεί τις Δια Ζώσης Γενικές Συνελεύσεις.

Να καταστεί δηλαδή σε χρήσιμο δευτερεύον εργαλείο των  συνδικάτων

«Συντονίζουμε την δράση μας σαν Εργατικό Κέντρο Νομού Τρικάλων  στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις» αναφέρεται από το Εργατικό Κέντρο.


Εργατικά Σωματεία

Σε ανακοίνωση των Εργατικών Σωματείων Τρικάλων αναφέρονται τα ακόλουθα:

Συνάδελφοι,Συναδέλφισσες στις 24 Σεπτέμβρη δώσαμε την πρώτη μάχη μια πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα συνδικάτα, να περιορίσει τις συλλογικές ελευθερίες, να φακελώσει τους εργαζόμενους, να καταργήσει τις Σ.Σ.Ε.

Τα σωματεία μας στα Τρίκαλα , οι Ομοσπονδίες μας πανελλαδικά μαζί με άλλες ομοσπονδίες και σωματεία εδώ στα Τρίκαλα και σ’ όλη την Ελλάδα σήκωσαν το βάρος της ευθύνηςνα οργανωθεί άμεσα ο αγώνας ενάντια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης που στοχεύει τους μισθούς και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα μας.

Στην μάχη αυτή απέναντι μας,  είχαμε τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ αλλά και στην πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων που διαχρονικά βάζουν πλάτη στους σχεδιασμούς όλων των κυβερνήσεων για ελεγχόμενα και χειραγωγημένα  συνδικάτα από την εργοδοσία.

Παρά και την υπονομευτική δουλειά που έκανε η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων , βγάζοντας ανακοίνωση μόλις την παραμονή της  Απεργίας . Παρά την ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ που έκαναν ακόμη και μέλη αυτής της πλειοψηφίας  η απεργία έγινε, με την αποφασιστική συμβολή των ταξικών δυνάμεων και σωματείων.

Το εργατικό κίνημα στα Τρίκαλα , αλλά και σε όλη τη  χώρα μας έχει λαμπρές σελίδες ένδοξων αγώνων, στην πορεία του αντιμετώπισε διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, εκτελέσεις όμως δεν το έβαλε κάτω, δεν πρόδωσε καμία στιγμή τα ιδανικά του αγώνα, στην προσπάθεια  για να δούμε καλύτερες μέρες.

Σήμερα που η μεγαλοεργοδοσία βλέπει τις δυσκολίες που έχει η «ανάπτυξη» που προσδοκά, ζητά να παρθούν προληπτικά μέτρα που θα δυσκολέψουν και θα φιμώσουν τα ταξικά συνδικάτα. Γι’ αυτό την εργοδοσία ,  το πολιτικό -συνδικαλιστικό της προσωπικό και τα τσιράκια της τους έχει  πιάσει μια Αντί-ΠΑΜΕ υστερία .Θέλουν να σταματήσουμε τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, να αποδεχτούμε το «μονόδρομο» που λέει κέρδη σ’ αυτούς και τα ψίχουλα που περισσεύουν σ’ εμάς , να συμβιβαστούμε με τη μίζερη ζωή.

Γι’ αυτό με τον «αναπτυξιακό νόμο» θέλουν να σαρώσουν ότι απέμεινε από μεροκάματα και μισθούς, να περιορίσουν  τη συνδικαλιστική δράση, να αποδυναμώσουν και να αφοπλίσουν τα συνδικάτα, να παραδώσουν αιχμάλωτους και ανοργάνωτους τους εργαζόμενους στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων και της μεγαλοεργοδοσίας.

Ο τρόπος λειτουργίας των σωματείων, οι μορφές πάλης που επιλέγουν, αν θα απεργούν ή όχι, είναι αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης των εργαζομένων. Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, όχι του κράτους και της εργοδοσίας.

 

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ ,ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ!

Πρωτοστατούμε στην οργάνωση της Απεργίας με συνελεύσεις και ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, καθώς  και  της Απεργιακής Συγκέντρωσης στα Τρίκαλα , στις 10:30πμ, στην Κεντρική Πλατεία.

Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε την εργοδοτική-κυβερνητική  πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων που παίρνει για τα προσχήματα απόφαση Απεργίας και  πρακτικά λειτουργεί απεργοσπαστικά , αφού ακόμη και μέλη του ΔΣ που ανήκουν στην πλειοψηφία  δεν απεργούν!!! Κρατάμε την οργάνωση του αγώνα στα χέρια μας. Έχουμε τη δύναμη!

Απαιτούμε: Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο-“σκούπα” που τσακίζει μισθούς και συμβάσεις και βάζει στο γύψο σωματεία και απεργία!.

 Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα! 

Συνδικάτο Γάλακτος –Τρόφιμων  -Ποτών  ,

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων,

Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών


Στάσεις εργασίας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. -Ο.Λ.Μ.Ε -Ε.Λ.Μ.Ε.Τ και κάλεσμα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

To Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Τρικάλων συμμετέχει στη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 2/10/19 από ώρα 11.00π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Επιπλέον, κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας μιας ώρας (10:00π.μ με 11:00π.μ.) και καλεί τους συνάδελφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 2/10/19 στις 11:00 μ.μ. στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Επιπρόσθετα, συμμετέχει στην 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας της Ο.Λ.Μ.Ε. την Παρασκευή 4/10/2019 και για τις ώρες 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και τις αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο. Καλεί τους συνάδελφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4/10/19 στις 12:30 μ.μ. στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.


24ώρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 σε όλα τα ΜΜΕ της Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών της χώρας, κηρύσσει 24ώρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 από τις 6 το πρωί, έως την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 6 το πρωί,  σε όλα τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εναντίον νομοθετικών προβλέψεων που υπονομεύουν εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι (μέλη και μη μέλη) σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε επαναλαμβάνει την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, με την οποία καταγγέλλονται  οι προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας στο πλαίσο ενός “αναπτυξιακού” νομοσχεδίου που μόνο προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας δεν είναι, αφού:

               -Αποσκοπεί στον κυβερνητικό εργοδοτικό έλεγχο των σωματείων και την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

               -Αδρανοποιεί και απαξιώνει στην ουσία το ρόλο του Οργανισμού Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ).

               -Ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας προωθώντας την μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, προς όφελος των εργοδοτών, πλήττοντας ταυτόχρονα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

               -Προβλέπει υπερίσχυση επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.

               -Στην ουσία καταργεί την απεργία με την υποχρεωτική παρουσία στην Γενική Συνέλευση ενός σωματείου του 50+1 των ταμειακώς εντάξει μελών του.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε