Άντρες στο σούπερ μάρκετ

Άντρες χαμένοι στο σούπερ μάρκετ, εκείνοι που κυκλοφορούν ανάμεσα μας με ή χωρίς λίστες.

Κάνουν εμφάνιση συνήθως τα Σαββατοκύριακα και τις περισσότερες φορές ως τιμωρία (τουλάχιστον κάπως έτσι φαίνεται). Ο μπαμπάς με το μωρό στο καρότσι γεμίζει το καλάθι της νοικοικυράς. Μια δική μου πρόσφατη παρατήρηση είναι ότι το απόγευμα του Σαββάτου δεν υπάρχει γυναίκα στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με μια έρευνα του περιοδικού Men’s Health, σήμερα το 84% των ανδρών είναι οι κύριοι αγοραστές των νοικοκυριών, σημειώνοντας αύξηση 19% σε σχέση με μια δεκαετία πριν. Εντούτοις πάντοτε, μέχρι να φτάσει στο τμήμα των γαλακτοκομικών προϊόντων, τα χέρια του είναι γεμάτα από παρορμητικές αγορές.

Το θέμα είναι με πόσα προϊόντα εκτός λίστας θα επιστρέψει σπίτι και μερικά απο αυτά μπορεί να είναι:

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι άντρες είναι από τον Άρη και οι γυναίκες από τη Αφροδίτη. Η μάχη των φύλων συνεχίζεται και στις αγορές των τροφίμων!

Τα καθήκοντα στο νοικοκυριό έχουν αλλάξει δραστικά και οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων έχουν διαφοροποιηθεί. Περισσότερες γυναίκες βρίσκονται στο χώρο εργασίας και περισσότεροι άνδρες εργάζονται από το σπίτι. Οι πρόσφατες αλλαγές στην οικονομία έχουν αφήσει περισσότερους άνδρες υπεύθυνους για την παρασκευή των γευμάτων στο σπίτι. Που όπως φαίνεται απο μελέτες το απολαμβάνουν ιδιαίτερα.

Την επόμενη φορά που θα επιστρέψει απο το σούπερ μάρκετ μην του βάλετε χέρι για τα “άχρηστα” ψώνια. Κρύψτε τα καλά να μην τα βρούνε τα παιδιά και αφήστε τον να τα απολαύσει για να πάει και την επόμενη εβδομάδα!

Πηγή:    4moms.gr & http://babyradio.gr/goneis/antres-sto-souper-market/