Αντιδράσεις από τους κατοίκους της Ζηλευτής για τα σκουπίδια του Πύργου Ηλείας-Φασαρία στο Δημοτικό Συμβούλιο

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της Ζηλευτής για την πρόθεση του Δήμου Τρικκαίων να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Πύργου Ηλείας για την εδώ εναπόθεση των απορριμμάτων του στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Παλαιοσαμαρίνα.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων όπου και υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης. Το κλίμα πυροδοτήθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου κατηγόρησε για λαϊκισμό τους συμβούλους της αντιπολίτευσης κάτι που προκάλεσε την προσωρινή αποχώρηση τόσο του κ. Λάππα, όσο και του κ. Τάσιου ο οποίος λόγω της σχέσης που έχει με την περιοχή της Ζηλευτής υπήρξε από τους συμβούλους που αντέδρασαν περισσότερο.

Οι κάτοικοι ξεκαθάρισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να περάσουν τα απορριμματοφόρα από το χωριό τους κάτι που όπως τόνισαν θα είναι μεγάλη επιβάρυνση για την ήδη βεβαρυμμένη λόγω ΧΥΤΑ περιοχή, ενώ διατύπωσαν και την πικρία και την αγανάκτησή τους που δεν ζητήθηκε η άποψή τους για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα.

Κατά τη συνεδρίαση δεν ελήφθη καμία απόφαση αλλά το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 2.30 το μεσημέρι. Μία συνεδρίαση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι κάτοικοι οργανώνουν κινητοποίηση.