Ανώμαλα με αμύγδαλο ή καρύδι ή Αιγίνης ή ανάμεικτα

Ανώμαλα με αμύγδαλο ή καρύδι ή Αιγίνης ή ανάμεικτα…

Υλικά :

1 κιλό ξηρούς καρπούς ψημένους 20 λεπτά στους 180 βαθμούς και αφού τους αφήσουμε να κρυώσουν

150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

100 γρ. σοκολάτα γάλακτος

5 κ.σ. ηλιέλαιο

αντικολλητικό χαρτί

Υλικά για την επικάλυψη:

300 γρ.κουβερτούρα

3 κ.σ. ηλιέλαιο

καραμελόχαρτο ή αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τους ξηρούς καρπούς, την κουβερτούρα και την σοκολάτα γάλακτος που ανακατέψαμε με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε να πάει παντού (βάζουμε και σοκολάτα γάλακτος για να μην είναι πολύ σκληρά όταν θελήσουμε να τα κεράσουμε).  Με δύο κουτάλια πάνω σε αντικολλητικό  χαρτί δημιουργούμε τα ανώμαλα. Τα βάζουμε να παγώσουν στο ψυγείο 1-2 ώρες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα υγείας που είχαμε για την επικάλυψη και βάζουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.  Με την βοήθεια ενός πιρουνιού βουτάμε τα ανώμαλα και τα τοποθετούμε σε αντικολητικό χαρτί και τα βάζουμε να παγώσουν στο ψυγείο.   Αφού παγώσουν αν θέλουμε τα βάζουμε σε καραμελόχαρτο ή τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε  ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.