Ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τρίκαλα διεμήνυσε το ΚΚΕ

Με μια αιφνιδιαστική παρέμβαση, σήμερα το πρωί,  μέλη του ΚΚΕ βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο,  διατρανώνοντας ότι ο Αμερικάνος Πρέσβης Τζορτζ Τσούνης είναι ανεπιθύμητος ! Ο Αμερικανός πρέσβης είχε ανακοινώσει «ιδιωτική επίσκεψη» το διήμερο στην πόλη, χωρίς περαιτέρω ανακοινώσεις.  Ανάμεσα στην κατά τ’ άλλα «ιδιωτική επίσκεψη» είχε προγραμματίσει συνάντηση με το δήμαρχο Τρικκαίων.  Τελικά Ο πρέσβης των ΗΠΑ αναγκάστηκε να προσέλθει στο Δημαρχείο κάτω από τα συνθήματα των διαδηλωτών όπως :

 «Έξω το ΝΑΤΟ, να κλείσουνε οι βάσεις – Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» , «Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία Και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» « Του κόσμου οι λαοί, φωνάζουν δυνατά Με την Παλαιστίνη, ως τη λευτεριά «

Στο μήνυμα που διέδωσαν τα μέλη του ΚΚΕ στον Τρικαλινό λαό τονίζονταν :

 «Είναι ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζώρτζ Τσούνης, που σήμερα επισκέπτεται τα Τρίκαλα .. Είναι ανεπιθύμητος και κάθε εκπρόσωπος των φονιάδων λαών . Ο  Αμερικανός πρέσβης είναι προσκεκλημένος στη Θεσσαλία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών όπως και του δημάρχου Τρικκαίων για να συζητήσουν για μπίζνες. Να λογαριάσουν πως θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι  Έλληνες επιχειρηματίες απ’ την ματωμένη λεία του πολέμου, όταν αρχίσει το μοίρασμα.

•Προχθές στη βουλή η κυβέρνηση με τις ψήφους και του  ΠΑΣΟΚ ψήφισε τα κατάπτυστα μνημόνια υπαγωγής Ελλήνων στρατιωτικών στον στρατό των ΗΠΑ.»

 Είναι βαθιά προκλητική και  κυνικότατη  προς το λαό των Τρικάλων η στάση της δημοτικής αρχής Σακκά , η στάση του πρώην δημάρχου και νυν υπουργού Παπαστεργίου , που την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά και εντείνεται ο κίνδυνος για τον ελληνικό λαό , αυτοί χτίζουν το επικοινωνιακό προφίλ του εκπροσώπου των φονιάδων των λαών.

Αλήθεια , πόσο υποκριτική ήταν η στάση τους στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου , όταν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ θέτανε ζήτημα για τις Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις που έχουν κατακλίσει τη Θεσσαλία. Τότε δηλώνανε ότι ως δήμος  δεν εμπλέκονται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και γεωστρατηγικής. Τώρα ως δήμος υποδέχονται και φιλοξενούν με όλες τις ανέσεις   τον βασικό εκπρόσωπο της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής στη χώρα μας , που έρχεται να προωθήσει τα συμφέροντα των φονιάδων των λαών.