Ανδρικά fashion items που φοριούνται σε casual αλλά και σε πιο επίσημα looks

Η ανδρική γκαρνταρόμπα κρύβει μέσα της πολλά διαμάντια που ίσως να μην είχες ανακαλύψει ή να μη γνώριζες την στυλιστική τους δύναμη. Ειδικά όταν η περίσταση το απαιτεί, μπορεί να προβαίνεις σε βιαστικές και κάποιες φορές δαπανηρές λύσεις για να έχεις το κατάλληλο outfit. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ανακαλύψεις το θησαυρό που κρύβεις στην ντουλάπα σου και να παίξεις έξυπνα με κομμάτια που μπορούν να γίνουν “μπαλαντέρ”.

Με αυτό το άρθρο, δε χρειάζεται να προβληματίζεσαι πια για το τι θα φορέσεις. Σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά fashion items που θα ταιριάξουν αρμονικά και στις casual, αλλά και στις πιο επίσημες εμφανίσεις σου. Έτσι, θα έχεις πάντα το κεφάλι σου ήσυχο!

1.   Τα ζιβάγκο

Ανάμεσα στα καθημερινά σου μπλουζάκια, ένα πλεκτό ανδρικό ζιβάγκο αξίζει δικαιωματικά μια θέση στην ντουλάπα σου. Ίσως ένα από τα πιο διαχρονικά και συνάμα κομψά κομμάτια, το ζιβάγκο είναι ικανό να σε εξυπηρετήσει άριστα και στην καθημερινότητα αλλά και σε επίσημες εξόδους. Είναι από τις πιο ασφαλείς επιλογές που μπορούν, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, να απογειώσουν κάθε εμφάνιση, χωρίς να τείνουν προς την υπερβολή και την ίδια στιγμή να σου προσφέρουν ζεστασιά και άνεση.

Θα σου προτείναμε να στοχεύσεις κυρίως σε χρώματα που ξέρεις ότι θα φορέσεις περισσότερο και που θα συνδυάζονται ευκολότερα με όλα σου τα παντελόνια και παπούτσια. Για παράδειγμα, οι πιο γήινες και θερμές αποχρώσεις, αλλά και το μαύρο ή το γκρι μπορούν να σεταριστούν αρμονικά, χωρίς να σε βάζουν σε σκέψεις.

2.   Υφασμάτινα παντελόνια

Η ανδρική ντουλάπα είναι σίγουρα πολύ πιο απλή από τη γυναικεία. Δεν είναι ανάγκη να έχεις δέκα διαφορετικά παντελόνια για κάθε περίσταση. Μερικές εύστοχες στυλιστικές επιλογές είναι αρκετές για να σου εξοικονομήσουν και χώρο, και χρήματα. Τα υφασμάτινα παντελόνια είναι μια από αυτές τις επιλογές και εξυπηρετούν άριστα και την αισθητική “old money”, τα λεγόμενα ρούχα της καλής κοινωνίας.

Δε χρειάζεται όμως να είσαι αριστοκράτης για να ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή. Η αγορά προσφέρει άψογα και οικονομικά κομμάτια με τα οποία μπορείς να αναβαθμίσεις το καθημερινό και το επίσημο σύνολό σου!

3.   Λευκό πουκάμισο

Για ανανεωμένα looks που θα ανταποκρίνονται και στις τελευταίες τάσεις “old money” και “preppy style”, το λευκό πουκάμισο μπορεί να παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο από όλα σου τα ρούχα. Μπορεί να το έχεις ξεχασμένο στο πίσω μέρος της ντουλάπας σου ή να το προορίζεις για ειδικές περιστάσεις, χωρίς να έχεις εκτιμήσει την αξία και την πολυχρηστικότητά του. Είτε το ταιριάξεις με το κοστούμι σου, είτε με το τζιν σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι το στυλ σου θα είναι πάντα αναβαθμισμένο.

Μη διστάσεις λοιπόν, να το αξιοποιήσεις και στα καθημερινά σου look. Δοκίμασε να το βάλεις κάτω από πουλόβερ ή από τη ζακέτα σου, μαζί με με ένα υφασμάτινο παντελόνι ή τζιν. Μια ακόμα πολυαγαπημένη ανδρική τάση της μόδας είναι το ανοιχτό λευκό πουκάμισο, ιδανικά το κοντομάνικο για τις πιο καλοκαιρινές μέρες. Φόρεσε από μέσα το κλασικό σου T-shirt και είσαι έτοιμος να εντυπωσιάσεις!

4.   Δερμάτινο μπουφάν

Έχεις βρει ποια ρούχα θα βάλεις σήμερα, αλλά δυσκολεύεσαι να τα ταιριάξεις με το κατάλληλο πανωφόρι; Μήπως ψάχνεις για ένα που θα ταιριάζει σε κάθε περίσταση και έξοδο; Εμείς σου έχουμε τη λύση! Τα δερμάτινα μπουφάν, ήταν, είναι, και θα είναι πάντα στη μόδα, οπότε θα σου προτείναμε ανεπιφύλακτα να τα προσθέσεις στη συλλογή σου.

Το δερμάτινο μπουφάν ή αλλιώς biker jacket, μπορεί να συνδυαστεί άψογα με κάθε σου σύνολο. Φόρεσέ το με το τζιν και το everyday μπλουζάκι σου ή πάνω από το πουκάμισο και τη γραβάτα σου. Οι περισσότεροι το προτιμούν για τις πιο ανοιξιάτικες μέρες, ωστόσο με το κατάλληλο styling μπορεί εύκολα να φορεθεί και στις πιο χειμωνιάτικες. Για παράδειγμα, πάνω από ένα φούτερ ή πουλόβερ και με ένα κασκόλ γύρω από το λαιμό, μπορείς εύκολα να προφυλαχτείς από το κρύο. Όπως και να έχει, πλέον θα έχεις πάντα ένα πασπαρτού πανωφόρι για κάθε ανάγκη!

5.   Μποτάκια

Ο προβληματισμός για το outfit της ημέρας μπορεί να είναι αγχωτικός από μόνος του. Γιατί να προσθέσουμε σε αυτόν και το άγχος της επιλογής του παπουτσιού; Αυτές οι μέρες είναι παρελθόν. Τα all-time classic μποτάκια υπόσχονται ανανεωμένο στυλ, άνεση και ζεστασιά σε κάθε άντρα που θέλει να κρατάει την απόλυτη ισορροπία στις εμφανίσεις του, casual ή formal.

Μάλιστα, είναι από τα υποδήματα που πάντα θα σε δείχνουν προσεγμένο, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όσον αφορά τα χρώματα, η δική μας πρόταση είναι να στοχεύσεις κυρίως σε αποχρώσεις του καφέ ή μαύρου, έτσι ώστε να έχεις περισσότερη ευελιξία στα ρούχα που θα επιλέγεις, για να πετυχαίνεις πάντα ένα άρτιο, άνετο και ταυτόχρονα κομψό look.

Η ντουλάπα σου μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου, αν την αξιοποιήσεις σωστά. Η αίσθηση της μόδας μπορεί να “έρχεται” πιο εύκολα και φυσικά στις γυναίκες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς κι εσύ να δείξεις ανανεωμένος και μοντέρνος σε κάθε σου εμφάνιση! Το μυστικό όμως είναι να παραμένεις πιστός στο στυλ και τον εαυτό σου!