«Αναβολή πληρωμών υποχρεώσεων» προς το Β’ ΔΟΥ Λάρισας προαναγγέλλει ο Παπαπδόπουλος – Τι θα γίνει με τις πινακίδες

Την σοβαρή πιθανότητα να υπάρξουν «κάποιες αναβολές πληρωμών» φορολογικών υποχρεώσεων προς τη Β’ ΔΟΥ μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου, επεσήμανε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ASTRA και στον Απόστολο Ράιδο, ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε επίσης πως οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις αναμένονται είτε από την υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, είτε από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Α’ ΔΟΥ Λάρισας κ. Ζήσης Μπαλμπούζης, εξήγησε πως γις τους υπαγόμενους στη Β’ ΔΟΥ πολίτες «στις πρώτες ημέρες θα γίνουν κάποιες βασικές εργασίες που μπορούμε να κάνουμε και μετά τις 12 Μαρτίου θα προχωρήσουμε και στις ειδικευμένες εργασίες».

Ο διευθυντής της Α’ ΔΟΥ Λάρισας κ. Ζήσης Μπαλμπούζης

Υπηρεσίες όπως επιστροφές, συμψηφισμοί, παραλαβή δηλώσεων, αιτήσεις και χορήγηση πιστοποιητικών θα γίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε ότι αφορά τις πινακίδες των οχημάτων, ο κ. Μπαλμπούζης εξήγησε πως υπάρχει σαφής μέριμνα ώστε «να μην πληρώνει κανείς για το κόστος των πινακίδων, αλλά θα παίρνει μία βεβαίωση από τη ΔΟΥ πως είναι ευθύνη της υπηρεσίας η καταστροφή τους και με αυτή τη βεβαίωση θα εκδίδει νέα άδεια και πινακίδες από το μηχανολογικό.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η… «ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ»

Παρά το γεγονός τέλος πως η συζήτηση για τη συγχώνευση της Β’ και Α’ ΔΟΥ βρίσκεται στα χαρτιά, αλλά και τις προσεκτικές δηλώσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, πως πρέπει να προϋπάρξει συνεννόηση με όλες τις πλευρές, στην πράξη η «συγχώνευση» ξεκινά άμεσα, αφού θα μετακινηθούν γραφεία και υπολογιστές στο κτήριο της Α’ ΔΟΥ, ώστε να εργαστούν οι υπάλληλοι της Β’ ΔΟΥ.

newsroom onlarissa.gr

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2018/03/06/anavoli-pliromon-ypochreoseon-pros-v-doy-larisas-proanaggellei-o-papapdopoylos-ti-tha-ginei-tis-pinakides/