Ανάσα για τον Πύργο η μεταφορά 3.000 τόνων απορριμμάτων στα Τρίκαλα-Έγκριση παρά τις αντιδράσεις

Παρά τις αντιρρήσεις των εκπροσώπων των κατοίκων οι οποίοι ζητούσαν να μην εγκριθεί από το Σώμα η απόφαση της ΠΑΔΥΘ για την αποδοχή της μεταφοράς 3.000 τόνων απορριμμάτων από τον Πύργο Ηλείας στα Τρίκαλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων αποφάσισε να εγκρίνει τη μεταφορά των απορριμμάτων στα Τρίκαλα, ως μία πράξη αλληλεγγύης.

Αν και η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε χαμηλούς τόνους, εντούτοις τελικά οι κάτοικοι κι όσοι ήταν αντίθετοι στην απόφαση, δεν κατάφεραν να πείσουν την πλειοψηφία.

Η απόφαση ελήφθη μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση κατά πλειοψηφία. Το Σώμα ενέκρινε να δεχτεί το συγκεκριμένο όγκο απορριμμάτων από τον Πύργο Ηλείας στο αποφασίζοντας παράλληλα πως αν υπάρξουν πιέσεις για νέες ποσότητες απορριμμάτων το Δημοτικό Συμβούλιο θα αντιδράσει δυναμικά μαζί με τους κατοίκους των όμορων χωριών.

Τις αντιδράσεις τους εξέφρασαν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων των χωριών που γειτνιάζουν με το ΧΥΤΑ, ενώ στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε η πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων με επιχειρήματα υπέρ και κατά της απόφασης.

Εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ μίλησαν για μία πράξη αλληλεγγύης, ενώ οι ενάντιοι παρουσίασαν τα αρνητικά και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή μίας τέτοιας απόφασης.

Τελικώς η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων συμφώνησε με την προτροπή του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου προς το Σώμα να εγκρίνει τη μεταφορά των απορριμμάτων στα Τρίκαλα, σημειώνοντας ότι είναι θέμα αλληλεγγύης η οποία φαίνεται στην πράξη.