TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ανάποδη μηλόπιτα

Οκτ 10, 2023
in Μαγειρική
Ανάποδη μηλόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Μια μηλόπιτα από τις πολλές που έχω κάνει!
Θέλω να πιστεύω ότι δεν μου μοιάζει εγώ είμαι πιο ανάποδη.
Την συντγούλα την έχω χρόνια από που δεν θυμάμαι και δεν θα σας πω ψέματα ότι ήταν της γιαγιάς μου ή της θείας μου.
Το θέμα είναι ότι είναι πολύ νόστιμη και γι αυτό σας την ετοίμασα…

Υλικά στο ταψί :
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
αν θέλετε λίγα καρύδια η αμυγδαλάκια.
1 lourpak 250 γραμ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
λίγη κανέλα
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Τα τοποθετούμε στο ταψί 40χ30 όπως την φώτο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς
για 45 λεπτά περίπου

Για τον χυλό:
4 αβγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν
1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο
1 σφηνάκι κονιάκ
4-5 σταγόνες αρωματικό έλαιο πορτοκαλιού
Μπορείτε να βάλετε ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τ’ αυγά με την ζάχαρη και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις βγουν τα μήλα από τον φούρνο ρίχνουμε σιγά σιγά το χυλό.
μέχρι να σκεπαστούν όλα τα μήλα και το βάζουμε ξανά στον φούρνο για μισή περίπου ώρα ακόμα.
Το δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμο

Υλικά για το σιρόπι:
1 1/2 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
χυμός απο 1/2 λεμονι
λίγη κανέλα

Εκτέλεση :

Τα βράζετε 8 με 10 λεπτάκια.

Βγάζετε το γλυκάκι σας από τον φούρνο και το αφήνετε 15 λεπτάκια να κρυώσει ρίχνετε το σιρόπι με ένα κουταλάκι λίγο λίγο και μετά από λίγα λεπτά το αναποδογυρίζετέ να έρθουν τα μήλα επάνω.
Τρώγεται με παγωτάκι.
Αυτή η μηλόπιτα μοιάζει σαν κέικ με μήλα, αν θέλετε να την κάνετε λεπτή βάζετε περισσότερα μήλα σε μεγαλύτερο ταψί.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Next Post
Δ. Τρικκαίων: Αναπλάσεις πεζοδρομίων και έργα ανακούφισης για το κυκλοφοριακό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα

Το σημάδι την ώρα του φαγητού που συχνά παραβλέπουμε και μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου

Το σημάδι την ώρα του φαγητού που συχνά παραβλέπουμε και μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου

Αμύγδαλα: Πόσα τελικά πρέπει να τρώμε κάθε μέρα- Τα απίστευτα οφέλη για την υγεία

Αμύγδαλα: Πόσα τελικά πρέπει να τρώμε κάθε μέρα- Τα απίστευτα οφέλη για την υγεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd