Ανανεωμένη η umbrella street-Ο εμπορικός πεζόδρομος αξιοθέατο όπου Τρικαλινοί κι επισκέπτες σπεύδουν να βγάλουν selfie 

Ανανεωμένη, με καλοκαιρνό αέρα και πνεύμα ομαδικό και δημιουργικό η οδός Απόλλωνος ή umbrella street εδώ και λίγες μέρες έγινε περισσότερο πολύχρωμη και φωτεινή και μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών.Οι προηγούμενες πρώτες ομπρέλες είχαν υποστεί φθορά από τον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες και οι καταστηματάρχες της περιοχής αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα για ανανέωση. Έτσι οι περίπου 220 ομπρέλες που κοσμούν τον πεζόδρομο αντικαταστάθηκαν με άλλες καινούργιες με τη συνδρομή και του Δήμου κι έδωσαν άλλον αέρα στην περιοχή.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

…Τελικά δεν απαιτούνται πολλά για να κάνεις τη διαφορά. Θέλει πρωτότυπες ιδέες, συνεννόηση, ανοικτά μυαλά και καλή διάθεση για να μεταμορφώσεις έναν εμπορικό δρόμο και να τον μετατρέψεις σε αξιοθέατο δίνοντας μία ευρωπαϊκή νότα.

Κι αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως με την οδό Απόλλωνος. Μία οδός που με απλά υλικά και πολύ μεράκι μετατράπηκε εν μία… νυκτί από έναν συνηθισμένο πεζόδρομο σε έναν πρωτότυπο εμπορικό δρόμο κι αξιοθέατο της πόλης.

Από τον Δεκέμβριου του 2016

Ήταν 10 περίπου Δεκεμβρίου του 2016 όταν 42 επαγγελματίες αποφάσισαν να συνεργαστούν και να μεταμορφώσουν τον πεζόδρομο μπροστά στις επιχειρήσεις τους.  Μετά από λίγες μέρες ήρθε και η πράξη κι ο ουρανός του πεζόδρομου της οδού Απόλλωνος «κρύφτηκε» από πολύχρωμες ομπρέλες -220 για την ακρίβεια- κι ο δρόμος άλλαξε όψη.

Έχουμε συνηθίσει τέτοιου είδους θέματα να κολλάνε ως προς την υλοποίησή τους στο οικονομικό κομμάτι. Αυτή η περίπτωση ωστόσο δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Οι ίδιοι οι καταστηματάρχες ήταν αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την ιδέα τους και να τη χρηματοδοτήσουν. Υπήρχε συνεργασία κι ομαδικότητα μεταξύ τους προκειμένου να πετύχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Έτσι και σήμερα, αρκετό καιρό μετά οι επαγγελματίες της περιοχής συνέβαλλαν στην ανανέωση των ομπρελών.

Πλέον, ο πεζόδρομος της οδού Απόλλωνος ή umbrella street, όπως την ονομάζουν, απέκτησε χρώμα, φήμη και γέμισε με κόσμο. Πια δεν υπάρχει Τρικαλινός ή επισκέπτης της πόλης που δεν έχει φωτογραφήσει τις ομπρέλες ή δεν έχει φωτογραφηθεί κάτω από αυτές.

Υλικά

Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;  Για τη μεταμόρφωση του πεζόδρομου χρειάστηκαν:

Αυτά είναι όλα όσα χρειάστηκαν –εκτός από το πείσμα και τον ενθουσιασμό- προκειμένου να πάρει το σχέδιο μορφή και η Απόλλωνος να μετατραπεί σε έναν ξεχωριστό πεζόδρομο με χρώμα ευρωπαϊκό.