Ανακυκλώνοντας λουκάνικα

Κλείνοντας το αφιέρωμα στην ανακύκλωση των ψητών στα κάρβουνα, είπα να κάνω και μια ακόμα στα λουκάνικα. Πολλές φορές ψήνοντας βάζω περισσότερα και τα έχω στην κατάψυξη ψημένα, οπότε βγαίνει γρήγορα ένα εύκολο φαγάκι. Ανακύκλωση λουκάνικα στα κάρβουνα λοιπόν…

Υλικά:

1/2 κιλό λουκάνικα στα κάρβουνα

4 πατάτες χοντροκομμένες

2 πιπεριές κομμένες σε δαχτυλάκια

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

2 ντομάτες τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

150 γρ. φέτα

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

μπόλικο αλατοπίπερο

2-3 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες. Μόλις αρχίσουν να σοτάρονται και αυτά ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νεράκι το αλατοπίπερο και την δάφνη. Αν θέλετε τις πατάτες τις τηγανίζετε λιγάκι πριν τις βάλετε στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσει το νεράκι προσθέτετε τις πατάτες και χαμηλώνετε την φωτιά να σιγοβράσουν. Όταν δείτε ότι η πατάτες κοντεύουν να γίνουν θρυμματίζεται την φέτα και κουνάτε για 2-3 λεπτά την κατσαρόλα να πάει παντού η φετούλα που σιγά σιγά λιώνει.

Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα δοκιμάσετε τις προτάσεις που σας έκανα και μακάρι να σας αρέσουν όσο αρέσουν και στην δική μου οικογένεια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).