TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Αλμυρή τάρτα με κιμά της Έφης

Δεκ 16, 2023
in Μαγειρική
Αλμυρή τάρτα με κιμά της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

Αλμυρή τάρτα με κιμά της Έφης

Όσο τρώγαμε , σκεφτόμουνα πως θα σας περιγράψω τη γεύση της.  Δε βρήκα λόγια όμως γιατί απλά δεν υπάρχουν… Πεντανοστιμη, ζουμερή, πικάντικη , γεμάτη γεύση και άρωμα … και πάλι δε φτάνουν…

ΥΛΙΚΑ για τη βάση (για μια μέτρια ταρτιέρα):
1,5 κούπα αλεύρι
1/2 φλυτζανάκι ελαιόλαδο (για ελληνικό καφέ)
1/2 κούπα νερό
1 κγ αλάτι
1 κγ πιπέρι
1 κγ ρίγανη

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση:
300 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. κέτσαπ
αποφλοιωμένα ντοματάκια
φέτα
γκούντα
ντοματίνια
μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε προσθέτοντας σε ένα λεκανάκι όλα τα υλικά για τη ζύμη.  Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια,μέχρι να κολλάει λιγάκι μόνο η ζύμη(δεν τη θέλουμε πολύ σφιχτή)
Ψήνουμε σε ταρτιέρα περασμένη με λίγο βιτάμ και αλεύρι στον αέρα στους 180 C .
Όσο ψήνεται η τάρτα μας,σωτάρουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι,μαζί με την ψιλοκομμένη πιπεριά και τον κιμά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει.  Όταν είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Όταν η βάση ψηθεί, ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι ώστε να μη σπάσει όταν μπει η γέμιση.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τα ντοματίνια, τη φέτα και το γκούντα, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η γέμιση για την τάρτα μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μερικές ιδέες είναι με λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκυθάκι, καρότο, πιπεριές), κοτόπουλο (με λευκή ή κόκκινη σάλτσα), λουκάνικο ή ότι άλλο μας αρέσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Next Post
Οι 5 νόσοι από τις οποίες θα γλυτώσετε αν περπατάτε καθημερινά

Οι 5 νόσοι από τις οποίες θα γλυτώσετε αν περπατάτε καθημερινά

Υπερφαγία: 13 λόγοι για τους οποίους τρώτε υπερβολικά

Υπερφαγία: 13 λόγοι για τους οποίους τρώτε υπερβολικά

Ναυτιλιακοί «κολοσσοί» σταματούν να χρησιμοποιούν τη Διώρυγα του Σουέζ υπό τον φόβο νέων επιθέσεων

Ναυτιλιακοί «κολοσσοί» σταματούν να χρησιμοποιούν τη Διώρυγα του Σουέζ υπό τον φόβο νέων επιθέσεων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd