Αλμυρά ντόνατς καρότου με πικάντικη γέμιση τυριών

Αλμυρά ντόνατς καρότου με πικάντικη γέμιση τυριών…

Υλικά :

1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα καρότο τριμμένο
ρίγανη
δυόσμος
αλάτι-πιπέρι
σκόρδο σκόνη
2 1/2 με 3 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

παρμεζάνα σκόνη για το πέρασμα των ντόνατς

Υλικά για την γέμιση

300 γραμμάρια φέτα πικάντικη
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
1/2 κούπα αγγουράκια τουρσί
3 κ.σ. πιπέρι άσπρο
1 κ.σ. γιαούρτι

Εκτέλεση για την γέμιση

Όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ εκτός τα αγγουράκια που θα τα ψιλοκόψουμε και θα τα βάλουμε στο τέλος και θα τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι να ενσωματωθούν.

Μετά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο .

Εκτέλεση για τα ντόνατς

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο για 2 ώρες.

Κάνουμε μπαλίτσες

Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά.

Τα περνάμε από την παρμεζάνα και τα κόβουμε στη μέση.

Τα γεμίζουμε με την γέμιση τυριών που έχουμε έτοιμη.

Σημείωση: Το λάδι πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά για να μην μας καίγονται απ έξω και μέσα μείνουν ωμά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.