Αλμυρά μπισκοτάκια

Αλμυρά μπισκοτάκια…

Υπέροχα τραγανά μπισκοτάκια. Μια συνταγούλα της αδερφής μου της Θάλειας …

Υλικα για την βασική ζύμη:

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. καλαμποκάλευρο

200 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. κεφαλογραβιέρα γλυκιά (αν βάλετε αλμυρό τυράκι θα μειώσετε την ποσότητα στο αλάτι )

1 κ.γ. αλάτι

Διαλέγεται την γεύση που θα έχουν:

ή 4 καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη

ή 10 φύλλα σπανάκι

ή 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το πράσινο

ή 2-3 κλαράκια άνηθο

Σημ.: Όλα αυτά καλά πλυμένα και ψιλοκομμένα

ή 2 κ.σ. πάστα ελιάς με ένα κ.γ. ρίγανη και σουσάμι.

Εκτέλεση :

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με την γεύση που επιλέξατε. π.χ. αν βάλετε το καροτάκι ζυμώνετε καλά και αφήνετε λίγη ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μας.

Αν βάλετε τα υλικά με το σπανάκι ίσως θέλει να προσθέσετε μια κ.σ. νεράκι, γιατί το σπανάκι δεν έχει τα υγρά να μαλακώσει την ζύμη ας.

Αν θέλετε να βάλετε την πάστα ελιάς δεν θέλει τίποτα από υγρά βγαίνει όπως και του καρότου.

Πλάθεται μικρά μπαστουνάκια και τα αραδιάζετε σε λαδόκολλα δεν φουσκώνουν όποτε δεν θέλουν μεγάλη απόσταση.

Ψήνετε στον αέρα στους 190  με 200 βαθμούς για 18  με 20 λεπτάκια ανάλογα τον φούρνο σας.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).