Αλεπού έστειλε Τρικαλινό στο νοσοκομείο

Απρόσμενο τέλος είχε η προσπάθεια Τρικαλινού να βοηθήσει μία αλεπουδίτσα στα Τρίκαλα. Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες στη Ράξα Τρικάλων. Ο Τρύφων Ρουσιαμάνης στην προσπάθειά του να βοηθήσει την αλεπουδίτσα δέχθηκε το δάγκωμά της με αποτέλεσμα να βρεθεί στο Νοσοκομείο αφού τον τραυμάτισε στο χέρι. Ο ίδιος μας περιγράφει την περιπέτειά του.

«Δουλεύω σε κτηνοτροφική μονάδα στη Ραξα Τρικάλων. Την περασμένη Πέμπτη 14/5, τελειώνοντας την απογευματινή μου εργασία, είδα ένα μικρό αλεπουδάκι στο μέγεθος γάτας, να τρέχει προς το αυτοκίνητο που οδηγούσα κι από πίσω να το κυνηγάει το τσοπανόσκυλό μας. Τρομαγμένο όπως ήταν κρύφτηκε κάτω από το αυτοκίνητο ενώ εγώ σταμάτησα αμέσως, το σκυλί γάβγιζε μανιασμένο κι έκανε κύκλους γύρω από το αυτοκίνητο. Η μικρή αλεπού πήγαινε από ρόδα σε ρόδα τρομαγμένη να κρυφτεί. Θεώρησα ότι δεν κινδυνεύω κι έκανα κίνηση να την πιάσω για να τη γλιτώσω από τα δόντια του σκύλου. Τότε με δάγκωσε στο δείκτη του δεξιού μου χεριού. Γέμισα αίματα παντού, πολύ αίμα. Πήγα στο φαρμακείο του χωριού όπου η φαρμακοποιός μου συνέστησε να πάω στο νοσοκομείο» αναφέρει.

Ο Τρύφων Ρουσιαμάνης πήγε στο Νοσοκομείο όπου έλαβε την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα και οι γιατροί του συνέστησαν να κάνει  αντιτετανικό ορό και να πάρει αντιβίωση. Την επόμενη μέρα δήλωσε το περιστατικό στην Περιφέρεια καθ΄υπόδειξη του Νοσοκομείου και λίγες μέρες αργότερα τον ενημέρωσαν από τη Διεύθυνση Υγειονομικού της Περιφέρειας πως έπρεπε να πάει στο Νοσοκομείο για να κάνει αντιλυσσικό ορό κι εμβόλιο.  Μάλιστα χρειάστηκε να εισαχθεί στο Νοσοκομείο προκειμένου να τον παρακολουθήσουν οι γιατροί για τυχόν παρενέργειες από το εμβόλιο. Αργότερα πήρε εξιτήριο και θα πρέπει να συνεχίσει τον εμβολιασμό που ολοκληρώνεται σε 5 δόσεις.

Κάπως έτσι έληξε η περιπέτειά του. Ο ίδιος σκέφτεται το περιστατικό ως μία κακή ανάμνηση και δεν… κακιώνει με το μικρό αλεπουδάκι που τον δάγκωσε «υπακούοντας» στο ένστικτο της επιβίωσης όπως αναφέρει και προσθέτει “καλό είναι να ξέρει ο κόσμος ότι με τη λύσσα δεν παίζουμε και είναι καλύτερα να αποφεύγουμε την επαφή με άγρια ζώα. Το έντσικτό τους δεν αναγνωρίζει φιλικές διαθέσεις δυστυχώς… “.

Τέλος καλό… όλα καλά…