Αλ. Τσίπρας: Στις εκλογές αυτές κρίνεται η ζωή μας και το μέλλον μας (Video)

“Πιστεύω ότι το παιχνίδι γυρίζει”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 προσθέτοντας ότι “Δεν είναι το δεύτερο ημίχρονο είναι ένας άλλος αγώνας. Είναι μία τελείως διαφορετική αναμέτρηση και όσοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα θα βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις”.

“Το έβαλε στα πόδια όχι γιατί δεν έχει αυτοπεποίθηση αλλά γιατί έχει σημαντικούς προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του”. Συνέχισε λέγοντας ότι “εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα από τον ελληνικό λαό” τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύφτηκε και απέφυγε κάθε προγραμματική αντιπαράθεση μαζί μου, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι επέλεξε να κάνει αβλαβή διέλευση σε αυτές τις εκλογές.

Στις εκλογές βγάζουμε κυβέρνηση, το διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μέχρι τώρα η ΝΔ έλεγε “φοροελαφρύνσεις για να έχουμε ανάπτυξη, τώρα λέει πρώτα ανάπτυξη 4% και μετά φοροελαφρύνσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον πολιτικό αντίπαλό του και πρόσθεσε ότι συναρτά την ανάπτυξη με το κύμα μεταρρυθμίσεων που εμείς θεωρούμε τσουνάμι απορρυθμίσεων.

Θα υπάρξει «μαύρη τρύπα» από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που σημαίνει μείωση συντάξεων

Με το σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης θα δημιουργηθεί μαύρη τρύπα που τελικά θα οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι αυτό ήταν το σχέδιο του ΔΝΤ που απέτρεψε η κυβέρνηση. Συνέχισε λέγοντας ότι ο ασφαλισμένος που θα δώσει τα χρήματά του σε μία ιδιωτική ασφαλιστική θα πρέπει να ξέρει ότι θα βρίσκεται σε τεράστια επισφάλεια. Θύμισε δε το προηγούμενο της Ασπίς Πρόνοια που πτώχευσε και έχασαν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι της.

Υπάρχουν μεγάλα deals με ιδιώτες για να τζογάρουν τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων στο χρηματιστήριο, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Για να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να γίνει μείωση της φορολογίας θα υπάρξουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και στο κοινωνικό κράτος, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φόρων.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται οι ζωές και το μέλλον μας, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Τα 37 δισ. είναι αποθεματικό εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από τα μνημόνια ήταν να συγκεντρώσουμε αυτά τα χρήματα». Υποστήριξε ότι η ΝΔ σχεδιάζει επιστροφή στο μνημόνιο μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης. Σε παρατήρηση ότι το διέψευσε αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν διέψευσε ότι θα δώσουν χρήματα στις τράπεζες και πρόσθεσε ότι τα «έχουν πει όλα και τα έχουν διαψεύσει όλα. Την επομένη των εκλογών θα μπορούν να επικαλεστούν ότι τα είχαν πει».

Η Κομισιόν έχει πεισθεί ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2019 επιτυγχάνονται με δεδομένες τις φοροελαφρύνσεις, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «πόσα λεφτά θα δώσουν πια στις τράπεζες, πόσες κεφαλαιοποιήσεις θα κάνουν;».

Υπάρχει προσυμφωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της εταιρείας που θέλει να εκμεταλλευτεί το Ελληνικό για να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης, κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση Σημίτη έχει τεράστιες ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας όπως και οι κυβερνήσεις της ΝΔ, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που είχαν επιλέξει ήταν ένα μοντέλο για λίγους και χωρίς διασφαλίσεις και κανόνες για τους πολλούς.

Για τεράστια εθνική απάτη στο Μακεδονικό κατήγγειλε τους πολιτικούς του αντιπάλους ο πρωθυπουργός κα εξήγησε: «Όπως αποκάλυψαν οι επιστολές Καραμανλή προς διεθνείς ηγέτες, είχε δεχθεί το όνομα Μακεδονία-Σκόπια, δίχως συνταγματική αναθεώρηση και αυτό είχε δημιουργήσει προηγούμενο στις διαπραγματεύσεις που το βρήκα μπροστά μου όταν μιλούσα με τον Ζόραν Ζάεφ. Πρόκειται για αθλιότητα και υποκρισία του κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει να μιλάει για συναλλαγή ενώ θα έπρεπε να ζητήσει μία συγγνώμη».

Στην επέτειο του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι η νέα γενιά μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και να στείλει μήνυμα ανατροπής ψηφίζοντας στις 7 Ιουλίου για την ζωή της και το μέλλον της όπως έκανε και το 2015 που έστειλε μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας.

Τα 37 δισ. είναι απόθεμα κυριαρχίας

Την επιβολή ατζέντας ΔΝΤ από τη Ν.Δ. κατήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας – Επιδιώκουν να “βάλουν χέρι στα 37 δισ.” για τις τράπεζες προκειμένου να μας οδηγήσουν σε νέο Μνημόνιο – Οι παρασκηνιακές συμφωνίες της Ν.Δ. “σημαίνουν επιστροφή σε ένα μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα”

Η Ν.Δ. θέλει να δώσει στις τράπεζες το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Ο Κ. Μητσοτάκης κρύβει προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες αναφέρεται ο αρχηγός της Ν.Δ. είναι τα μέτρα που επεδίωκε να επιβάλει το ΔΝΤ αλλά τα απέτρεψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Τρεις πολιτικές οικογένειες χρεοκόπησαν την Ελλάδα, ήρθαμε εμείς ως διασώστες, τη σώσαμε και τώρα θέλουν να επιστρέψουν δήθεν ως σωτήρες» τόνισε.

«Τα 37 δισ. ευρώ, που η Ν.Δ. θέλει να δώσει στις τράπεζες, δεν είναι απλά ένα απόθεμα ρευστότητας, αλλά ένα απόθεμα κυριαρχίας, αξιοπρέπειας και προοπτικής για τον ελληνικό λαό» τόνισε ο πρωθυπουργός. Όπως εξήγησε, αυτό το απόθεμα είναι που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε χαμηλά επιτόκια και έναν καθαρό διάδρομο 15ετίας. Επανέλαβε δε ότι επιδιώκουν να «βάλουν χέρι στα 37 δισ.» προκειμένου να μας οδηγήσουν σε νέο Μνημόνιο.

Περικοπές συντάξεων από το ντιλ Μητσοτάκη – ιδιωτικών ασφαλιστικών

«Για ποιον λόγο χρειάζεται μεταρρύθμιση το ασφαλιστικό όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φτιάξει ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα;» διερωτήθηκε επίσης ο Αλ. Τσίπρας. Ο λόγος είναι απλός, είπε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει συμφωνήσει ήδη με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να πηγαίνουν σε αυτές οι κρατήσεις των εργαζομένων για την επικουρική ασφάλιση. Κι αυτό σημαίνει ότι το κενό που θα δημιουργηθεί στα ταμεία για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων θα καλυφθεί είτε με δημόσια δαπάνη είτε με περικοπές των συντάξεων».

Επισήμανε μάλιστα ότι, σε περίπτωση που κάποια από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές καταρρεύσει, οι εργαζόμενοι θα χάσουν τα χρήματά τους, όπως έγινε με την περίπτωση της ΑΣΠΙΣ. Όπως τόνισε, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η 13η σύνταξη από το 2020 να δίνεται δύο φορές τον χρόνο, την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι θα τη διατηρήσει αν στο τέλος του 2020 υπάρχει ανάπτυξη 4%, «κάτι που είναι ανέφικτο».

Τα έχουν πει

«Αν αύριο εκλεγεί η Ν.Δ. και κόψει συντάξεις, δεν θα την κατηγορήσει κανείς γιατί το έχει πει, έχει πει ότι θα αλλάξει το ασφαλιστικό, το 1 προς 5 το έχει πει, την επταήμερη εργασία επίσης την έχει πει. Η Ν.Δ. έχει καταφέρει με έναν μαγικό τρόπο να πει και τα μεν και τα δε» σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. είχε πει: «Εγώ μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας» όταν σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ είχε πει ότι οι επικουρικές συντάξεις θα κοπούν.

Παρασκηνιακή συμφωνία Ν.Δ. – Lamda

Εκτός από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, ο Κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να κλείνει συμφωνίες με κλινικάρχες και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων και με επιχειρηματικά συμφέροντα για το «ξεπούλημα» των υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ και για το Ελληνικό, υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.

Σχολιάζοντας την αντίδραση της Lamda Development, σημείωσε ότι έρχεται τρεις μέρες πριν από τις εκλογές με στόχο να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης και «να υπάρξει περισσότερο μπετόν και λιγότερο πράσινο και μεγαλύτερο επιχειρηματικό κέρδος». Εκτίμησε δε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στον παραχωρησιούχο, κάνοντας λόγο για παρασκηνιακή συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση. «Όλα αυτά σημαίνουν επιστροφή σε ένα μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός.