Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Φαρκαδόνα-Καταστροφές σε καλλιέργειες, ξεριζώθηκαν δέντρα

Ισχυροί άνεμοι και χαλάζι έπληξαν το απόγευμα του Σαββάτου την περιοχή της Φαρκαδόνας προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις σε Νομή και Πηνειάδα. Ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες με βαμβάκι, καλαμπόκι και σε θερμοκήπια.Στη Νομή μερικά μόλις λεπτά χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων ήταν αρκετά για να προκληθούν  μιας και τα φαινόμενα συνοδευόταν από ισχυρό άνεμο. Οι αγρότες επισκεπτόμενοι τις καλλιέργειες δεν μπορούσαν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής, λίγο πριν την συλλογή των προϊόντων από τα χωράφια τους.

Έντονα υπήρξαν τα φαινόμενα και στην Πηνειάδα το βράδυ του Σαββάτου όπου ισχυρότατοι άνεμοι κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμα. Ζημιές προκλήθηκαν μέσα στο χωριό όπου ξεριζώθηκαν δέντρα. Ακολούθησε ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το χωριό αλλά και καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Το μέγεθος της καταστροφής θα φανεί με το πρώτο φως της ημέρας. “Μεγάλη θεομηνία με χαλάζι στη περιοχή Πηνειάδας αύριο θα αποτιμηθούν οι ζημιές” αναφέρει ο Δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης. Οι φωτό είναι από αυτοψία που διενήργησε με το πρόεδρο Χρήστο Γιαννακό και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Νέμηλα.