Συνεχίζοντας τις δημιουργικές δράσεις, τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ συμμετείχαν με αντιπροσωπεία μαθητών του στο διαγωνισμό διαγωνισμού «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ 2025» που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων και ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων στις 10 Απριλίου 2025.
Οι «μικρές Λαζαρίνες» των ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ σε διδασκαλία της κας Λιάνας Μήνια και επιμέλεια του κου Αχιλλέα Λέρα απέδωσαν σε διφωνία με συνοδεία μεταλλόφωνου και φλογέρας την παραλλαγή από τη Σύρο και απέσπασαν το 2ο Βραβείο. Εκτός από την απόδοση του τραγουδιού, οι μικρές «Λαζαρίνες» κατασκεύασαν ομοιώματα του Λαζάρου, όπως απαιτεί το αντίστοιχο έθιμο, αλλά και τα ιδιαίτερα παραδοσιακά γλυκίσματα «λαζαράκια» που πρόσφεραν στους διοργανωτές.
Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για τη διάκριση που κέρδισαν, τους εκπαιδευτές για την άρτια προετοιμασία και τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Θεμελιώδης στόχος για τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, είναι να εμπνεύσουν, τα αγαπημένα τους παιδιά, κάνοντας τους να κατανοήσουν βιωματικά τις απίστευτες δυνατότητές τους.
Στα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ εστιάζουμε στην καλλιέργεια και στη γαλούχηση των παιδιών με φροντίδα, ώστε να αισθάνονται σίγουρα για τη δική τους ταυτότητα, έτοιμα να δουν τον κόσμο ως ευκαιρία για να ανακαλύψουν, να προσπαθήσουν και να εξερευνήσουν.
Με σεβασμό στον μοναδικό ρόλο του κάθε γονέα και στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού δημιουργούμε όλοι μαζί δεσμούς ζωής…