Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες

Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες…

Απλα υπέροχοι…
Ενα ωραίο χριστουγεννιάτικο γλυκό και όχι μονο…
Γίνονται στο Τσακ μπαμ…

Η συνταγη ειναι της Αννας Κάντζου .

Εγώ την βρήκα σε ένα Χριστουγεννιάτικο περιοδικό που είχε βγάλει με διάφορες
συνταγές φίλων της η Μπαρμπαρήγου.

Η συνταγή θα μας δώσει περίπου 35-40 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος .

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αμύγδαλα με την φλούδα χοντροκομμένα
300 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή τύπου βιταμ
1 κρόκο αυγού
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι εσπρέσο λικέρ ή  κονιάκ
450 γρ. αλεύρι γ .ο. χ.

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε την άχνη να ανακατευτεί καλά, τον κρόκο,το λικέρ η το κονιάκ, τα αμύγδαλα, το αλεύρι λίγο – λίγο.
Η ζύμη γίνεται αφράτη και μαλακή.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες όπως μας αρέσει, μισοφέγγαρο η στρογγυλούς.
Τους βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20- 22 λεπτά.
Όπως τους βγάζουμε ζεστούς τους ρίχνουμε στην ζάχαρη άχνη να κολλήσει πάνω.
Με απαλές κινήσεις να μην σπάσουν.
Τους βάζουμε με την σειρά στην πιατέλα μας, και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).