Αγριογούρουνο σε κόκκινο κρασί και σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το αγριογούρουνο έχει μια πολύ ισχυρή και ξεχωριστή γεύση.
Για να το απολαύσουμε στο καλύτερό της, θα πρέπει να μαριναρισμένο για τουλάχιστον 12 ώρες πριν από το μαγείρεμα.
Πόσο μάλλον αν το αφήσουμε για μια ολόκληρη μέρα πριν από το μαγείρεμα.
Αυτό το νόστιμο στιφάδο παραδοσιακά σερβίρεται με ζεστή πολέντα.

Από την προηγούμενη ημέρα βάζουμε το αγριογούρουνο σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο, το γαρύφαλλο, τα φύλλα δάφνης αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε με το κρασί μέχρι να το καλύψει και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες.
Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάδα, αφαιρούμε από μέσα το γαρύφαλλο και τα φύλλα δάφνης, χοντροκόβουμε τα λαχανικά και κρατάμε το υγρό στην άκρη, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το αγριογούρουνο να σοταριστεί και αυτό και το γυρίζουμε ώστε να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα τα υγρά από τη μαρινάδα.
Μισό σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 2 περίπου ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα θα πρέπει το αγριογούρουνο μας να έχει μαλακώσει και η σάλτσα να είναι αρκετά παχύρευστη.

Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό και συνοδεύουμε με μακαρόνια.

Την συνταγή μας την έστειλε η Κωνσταντίνα Μαργαρίτη