Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων: Ανακοίνωση για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων (ΕΚΤ)

Το Σάββατο 06/04/24 και ώρα 12:00 – 20:00 και την Κυριακή 07/04/24 και ώρα 11:00 – 19:00, πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ στο Εργατικό Κέντρο.

Για χρόνια τώρα το Εργατικό Κέντρο βρίσκεται σε μια κατάσταση αδράνειας με βασική ευθύνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ.

Αντεργατικά μέτρα και νόμοι πέρασαν σωρηδόν, σοβαρά γεγονότα συνέβησαν, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή προσπάθεια για την οργάνωση, τον συντονισμό και την αγωνιστική απάντηση της εργατικής τάξης της πόλης και του Νομού.

Αυτή η κατάσταση συνοδεύτηκε με τον παραπέρα εκφυλισμό του Εργατικού Κέντρου με τις απανωτές προσφυγές στο Πρωτοδικείο και τον διορισμό Δ.Σ.

Όλη αυτή η διαδικασία απαξίωσε το Εργατικό Κέντρο στα μάτια της εργατικής τάξης η οποία απομακρύνθηκε από αυτό, αλλά και από τα σωματεία. Πράγμα που εκφράζεται κραυγαλέα με την απομαζικοποίησή τους και την διαρκή μείωση των Αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο.

Απέναντι σε αυτή την εκφυλιστική πορεία του ΕΚΤ πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εργατική απάντηση. Καταβάλαμε και συνεχίζουμε να καταβάλουμε από την πλευρά μας μια διαρκή προσπάθεια να συμβάλουμε στην αναζωογόνηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Για την ίδρυση νέων, την μαζικοποίησή τους, την ενότητά τους, τον προλεταριακό προσανατολισμό τους. Για σωματεία μαζικά, αγωνιστικά, ταξικά προσανατολισμένα στην ανατροπή του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος, για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στις εκλογές αυτές η Αγωνιστική Πρωτοβουλία κατέρχεται με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ με σκοπό να κατακτηθεί η πλειοψηφία στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και να σταματήσει ο παραπέρα εκφυλισμός του. Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία διατηρεί την αυτονομία της και τις θέσεις της, κατέρχεται στις εκλογές συνεργαζόμενη με την ΔΑΣ, χωρίς να  εντάσσεται οργανικά σε αυτή. Καλούμε τους Αντιπροσώπους των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης στην Διοίκηση και να μπει ένα φρένο στον παραπέρα εκφυλισμό του.