TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Αγκινάρες αυγολέμονο, γεμιστές με κιμά

Μαΐ 8, 2020
in Μαγειρική
Αγκινάρες αυγολέμονο, γεμιστές με κιμά
Share on FacebookShare on Twitter

Αγκινάρες αυγολέμονο, γεμιστές με κιμά…

Υλικά για 25-30 αγκινάρες:

  1. Σοτάρουμε 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, με 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα, σε λίγο ελαιόλαδο ή 1 κουταλιά της σούπας φυτίνη.
    2) Μετράμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά άλλες τόσες (πολύ γεμάτες) κουταλιές της σούπας με ωμό κιμά στο ήδη ροδισμένο κρεμμύδι/σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
    3) Μόλις γκριζάρει όλος ο κιμάς και απορροφήσει τα περισσότερα από τα υγρά του, ρίχνουμε 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας.
    3) Μόλις γκριζάρει όλος ο κιμάς και απορροφήσει τα περισσότερα από τα υγρά του, ρίχνουμε 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας.
    4) Προσθέτουμε μια καλή χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    5) Αλατίζουμε το εσωτερικό κάθε αγκινάρας και τοποθετούμε όσες χωρούν σαν πρώτη στρώση στον πάτο μίας αρκετά φαρδιάς και ψηλής κατσαρόλας.
    6) Με ένα κουταλάκι του γλυκού, γεμίζουμε πολύ καλά τις αγκινάρες. Ανάμεσα στα κενά, βάζουμε κάμποσα κοτσανάκια αν τα χρησιμοποιήσουμε και αυτά!
    7) Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια, κάνοντας όσες στρώσεις χρειαστούν και βάζοντας τα υπόλοιπα κοτσανάκια στα κενά, αφήνοντας όμως αρκετό χώρο για τον βρασμό του φαγητού! Ρίχνουμε 1 μικρό κρασοπότηρο με ελαιόλαδο.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
    Αν οι αγκινάρες είναι φρέσκιες, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Αν είναι κατεψυγμένες, ξεκινάμε το μαγείρεμα με μισό ποτήρι νερό, σε σιγανή φωτιά και σκεπασμένη την κατσαρόλα, για να τις βοηθήσουμε να αποβάλλουν πρώτα τα δικά τους υγρά. Στην πορεία του μαγειρέματος, κουνάμε συχνά την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ελέγχουμε την ποσότητα του νερού, καθώς δεν θέλουμε πολύ, αλλά τόσο ώστε να φτάσει να φτιάξουμε αυγολέμονο.
    ‘Οταν περάσουν περίπου 3/4 της ώρας, πιθανόν να έχει βράσει καλά το φαγητό. Τρυπάμε με μια πηρούνα στο κέντρο μιας μεγάλης αγκινάρας, από τον κιμά μέχρι εντελώς κάτω. Αν τρυπιέται αμέσως, είναι έτοιμο. Αλλιώς αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα.
    9) Κρατάμε ζωμό και φτιάχνουμε ένα ωραίο και σφιχτό αυγολέμονο. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την ανακινούμε κυκλικά.
    10) Σερβίρουμε μία-μία τις αγκινάρες, απλά με όσο ζουμάκι πιάσει το κουτάλι μας!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μaria Chatzisimou.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Next Post
«Φρένο» στις γεννήσεις βάζει ο κορονοϊός

«Φρένο» στις γεννήσεις βάζει ο κορονοϊός

Βρόμη: Οι πιθανές παρενέργειες από την καθημερινή κατανάλωση (βίντεο)

Βρόμη: Οι πιθανές παρενέργειες από την καθημερινή κατανάλωση (βίντεο)

Παγωτό της «φωτιάς»

Παγωτό της «φωτιάς»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd