Άγιος Πέτρος: Η παραλία που βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από την Αθήνα

Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα μικροί και μεγάλοι να ονειρευόμαστε ατελείωτες βόλτες δίπλα στη θάλασσα και βουτιές στα καταγάλανα νερά, μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Άλλωστε, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η «συνταγή» της επιτυχίας για τις πιο αναπάντεχες καλοκαιρινές οικογενειακές αποδράσεις βρίσκεται στο τρίπτυχο: Καταγάλανα νερά, νόστιμα φαγητά και εύκολη πρόσβαση.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να βρούμε μία παραλία εντός Αττικής, στην οποία θα μπορέσουμε να απολαύσουμε λίγες ώρες ανεμελιάς, μακριά από την κοσμοσυρροή της πόλης, εύκολα και γρήγορα;

Μια παραλία με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα

Μια από τις παραλίες που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος, είναι η παραλία του Αγίου Πέτρου στο Σούνιο. Η απεριόριστη θέα και το γαλάζιο φόντο θάλασσας-ουρανού, σε συνδυασμό με τον Ναό του Ποσειδώνα, συνθέτουν ένα άψογο και ειδυλλιακό τοπίο.

Είτε αναζητάμε ένα μέρος για μονοήμερη απόδραση από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, είτε έναν ήσυχο προορισμό για να περάσουμε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, ένα είναι το σίγουρο: Ο προορισμός αυτός θα μας κάνει να ξεχάσουμε την πολύβουη πόλη.

Το μυστικό «κρύβεται» στην κοντινή απόσταση, καθώς σε λιγότερο από 2 ώρες από την Αθήνα, θα έχουμε φτάσει στον προορισμό μας, ενώ εκτός από τις ατελείωτες βουτιές στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας του Αγίου Πέτρου, τα γραφικά εκκλησάκια που βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από την παραλία, τα όμορφα στενά του Σουνίου και ο Ναός του Ποσειδώνα, αποτελούν ένα ευχάριστο καλοκαιρινό «διάλειμμα».

Η ηρεμία και η χαλάρωση είναι το «Α» και το «Ω»

Για εμάς που οι οργανωμένες παραλίες δεν είναι η «Νο1» επιλογή μας, η παραλία του Αγίου Πέτρου θα γίνει η αγαπημένη μας, καθώς δεν είναι οργανωμένη, επομένως, μπορούμε να στρώσουμε την πετσέτα μας σε όποια πλευρά της παραλίας επιθυμούμε, αρκεί να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Η άμμος και το ψιλό βότσαλο, φυσικά, βοηθούν να τοποθετήσουμε την ψάθα μας και να απολαύσουμε την όμορφη θέα, για όσες ώρες χαλαρώνουμε, ακούγοντας το ελαφρύ κύμα να «σκάει» στην ακρογιαλιά.

Εάν η ηρεμία είναι όλα όσα ζητάμε αυτό το καλοκαίρι, τότε ο Άγιος Πέτρος είναι η ιδανική επιλογή για μία ξεκούραστη εξόρμηση, καθώς αυτό που έχει να προσφέρει είναι μια μικρή σε έκταση παραλία, η οποία -όσο περίεργο και εάν μας ακούγεται- δεν πιάνει κύμα ποτέ. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος;

Η Αττική μπορεί να μας προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες, για να περάσουμε χαλαρά σαββατοκύριακα δίπλα στο κύμα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό, χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα και να ξοδέψουμε υπερβολικά χρήματα σε καύσιμα; Υπάρχουν πολλές επιλογές και παραλίες με άμμο, με ψιλό βοτσαλάκια, περισσότερο ή λιγότερο κοσμικές. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό μας γούστο και να φύγουμε για τις πιο αναζωογονητικές βουτιές του καλοκαιριού, εντός πόλης. Σήμερα, λοιπόν, προτείνουμε μια από τις παραλίες που διαθέτουν ειδυλλιακή θέα και είναι δίπλα στην Αθήνα, διότι όλα αυτά είναι που συγκεντρώνει η πανέμορφη παραλία του Αγίου Πέτρου.

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition

πηγή :https://www.newsbomb.gr/bombplus/travel/story/1333225/agios-petros-h-paralia-poy-vrisketai-mia-anasa-makria-apo-tin-athina