Αγιορείτικη σαλάτα

Αγιορείτικη σαλάτα…

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες τσακωνικες

10 λιαστές ντομάτες

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κρεμμυδάκι φρέσκο με την πρασινάδα του

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

ξύδι απλό και μπαλσάμικο

αλάτι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα.  Όπως είναι καυτές τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με την πρασινάδα του, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ψιλοκόβουμε την πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες, το τριμμένο σκόρδο στον τρίφτη, ρίχνουμε λίγο μπαλσάμικο και λίγο ξύδι κανονικό, ελαιόλαδο, αλάτι ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.  Στην συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και την σερβίρουμε παγωμένη. Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου θα βγει την επόμενη μέρα στο ψυγείο για αυτό μην το παρακάνετε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.