Αυτοψία επιστημόνων σε πληγείσες, από τις πλημμύρες, περιοχές των Τρικάλων

Ο Daniel κατέστρεψε ό,τι βρήκε στο διάβα του κι άφησε το αποτύπωμά του, με τους κατοίκους να προσπαθούν να συνέλθουν και να ορθοποδήσουν από την ακραία φυσική καταστροφή, κάτι που διαπίστωσαν στη βιωματική Περιήγηση-Αυτοψία που έκαναν οι 11 επιστήμονες οι οποίοι βρέθηκαν στα Τρίκαλα με αφορμή την εκδήλωση στρογγυλή τράπεζα που πραγματοποιήθηκε από το Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια.

Οι διακεκριμένοι επισήμονες βρέθηκαν σε πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές όπως η Φωτάδα, ο Παραπόταμος, τα Μεγάλα Καλύβια, ο Λόγγος, το Λογγάκι, το Γλίνος, κ.λπ.) αλλά και σε ποτάμια που διασχίζουν το νομό, όπως ο Πηνειός, ο Ληθαίος και ο Αγιαμονιώτης και ξεναγήθηκαν από τον συντονιστή της εκδήλωσης Γιώργο Χαρίση στις συγκεκριμένες περιοχές.

Επιθεώρησαν έργα, συνομίλησαν με τους υπευθύνους και κατοίκους των χωριών, προσπάθησαν να βρουν τα αίτια που οδήγησαν στις μεγάλες καταστροφές με στόχο να διαμορφώσουν άποψη και να καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να βρεθούν λύσεις για να αποφευχθούν οι ίδιες καταστροφές στο μέλλον.

Εκείνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι η επισήμανση ενός εξ αυτών που τόνισε εμφατικά ότι υπήρχαν λύσεις για να μην πλημμυρίσουν τα χωριά, αλλά δεν εφαρμόστηκαν.