TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Αυτό είναι το καλύτερο ψωμί σύμφωνα με τους επιστήμονες του Χάρβαρντ

Ιαν 26, 2018
in Διατροφή
Αυτό είναι το καλύτερο ψωμί σύμφωνα με τους επιστήμονες του Χάρβαρντ
Share on FacebookShare on Twitter

Το ψωμί είναι βασική τροφή για τον άνθρωπο, είναι όμως σημαντικό να καταναλώνεται σε μορφές που δεν επιβαρύνουν την υγεία.

Τόσο η ποσότητα, όσο και το είδος του ψωμιού είναι παράγοντες καθοριστικής σημασίας για τον αριθμό των θερμίδων που παίρνει κάποιος από την κατανάλωσή του.

Αν δηλαδή τρώτε καθημερινά παραπάνω από μια φέτα ψωμιού, την οποία συνδυάζετε με γλυκά ή αλμυρά συνοδευτικά (τυριά, αλλαντικά, αλείμματα κλπ), τότε το ψωμί μπορεί να γίνει μια τροφή που σταδιακά σας προσθέτει βάρος.

Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι η χρυσή τομή στη διατροφή είναι το μέτρο. Καμία τροφή δεν θα πρέπει να αποκλείεται από μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη κάποιου ειδικού.

bread2

Το πιο σημαντικό είναι να καταναλώνεται με μέτρο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και λιπαρών. Το ψωμί μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη σωστή λειτουργία του εντέρου και στην καρδιαγγειακή λειτουργία, μειώνοντας την κακή χοληστερόλη.

Το ψωμί είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, πρωτεϊνών, σιδήρου και φολικού οξέος και αυξάνει γρηγορότερα από άλλες τροφές το αίσθημα κορεσμού.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (Harvard Health Blog), το πιο υγιεινό και ωφέλιμο για τον οργανισμό ψωμί -χωρίς βέβαια να υποβαθμίζεται και η θρεπτική αξία των υπόλοιπων ειδών ψωμιού- είναι το ψωμί από σπόρους που έχουν βλαστήσει.

Τέτοιο είναι το ψωμί από ολόκληρα δημητριακά και σπόρους όπως το κριθάρι, η σίκαλη και το κεχρί.

Οι σπόροι που έχουν βλαστήσει στο ψωμί, προσφέρουν ακόμα περισσότερες θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό.

H βλάστηση των σπόρων μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των αμινοξέων, τις βιταμίνες Ε και C και το φολικό οξύ που περιέχει το ψωμί.

πηγή :http://www.onmed.gr/diatrofi/story/361773/ayto-einai-to-kalytero-psomi-symfona-me-toys-epistimones-toy-xarvarnt

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Καφές που πίνουμε σχεδόν όλοι συνδέεται με αλλαγές στα γηρατειά
Διατροφή

Καφές που πίνουμε σχεδόν όλοι συνδέεται με αλλαγές στα γηρατειά

Ιούλ 3, 2025
David Beckham: Το νόστιμο πρωινό δύο συστατικών που βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης
Διατροφή

David Beckham: Το νόστιμο πρωινό δύο συστατικών που βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης

Ιούλ 2, 2025
Διατροφή το καλοκαίρι – Τι να προσέξουμε στον καύσωνα – Tips από την διατροφολόγο Μαρίνα Μπουρδάκη
Featured

Διατροφή το καλοκαίρι – Τι να προσέξουμε στον καύσωνα – Tips από την διατροφολόγο Μαρίνα Μπουρδάκη

Ιούλ 2, 2025
Καρκίνος στο πάγκρεας: Το Νο1 τρόφιμο που αυξάνει τον κίνδυνο, σύμφωνα με ειδικό
Διατροφή

Καρκίνος στο πάγκρεας: Το Νο1 τρόφιμο που αυξάνει τον κίνδυνο, σύμφωνα με ειδικό

Ιούλ 1, 2025
Καρκίνος προστάτη: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο νόσου
Διατροφή

Καρκίνος προστάτη: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο νόσου

Ιούν 30, 2025
Γκουίνεθ Πάλτροου: Ποια αλλαγή έκανε η «βασίλισσα της ευεξίας» – Τι τρώει επιτέλους μετά από χρόνια
Διατροφή

Γκουίνεθ Πάλτροου: Ποια αλλαγή έκανε η «βασίλισσα της ευεξίας» – Τι τρώει επιτέλους μετά από χρόνια

Ιούν 29, 2025
Next Post
Ένας «χαμένος» πίνακας του Μονέτ βρέθηκε χάρη στη Google

Ένας «χαμένος» πίνακας του Μονέτ βρέθηκε χάρη στη Google

Ισοδύναμα Τροφίμων

Ισοδύναμα Τροφίμων

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd