Αυτή η κουβέρτα μειώνει το άγχος και σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα

Αυτή η κουβέρτα μειώνει το άγχος και σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα!

 Μια κουβέρτα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνη. Υπάρχει, όμως, και ένα είδος κουβέρτας που μπορεί να σας προσφέρει πολλά περισσότερα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Prevention οι «ζυγιζόμενες κουβέρτες» έχουν την ικανότητα να μειώνουν το άγχος, να αυξάνουν τη σεροτονίνη και να βοηθούν σε έναν καλύτερο ύπνο.

Υπάρχουν αποδείξεις που δείχνουν πως όντως ισχύουν όλα τα παραπάνω. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sleep Medicine & Disorders έδειξε πως όσοι δοκίμασαν ζυγιζόμενες κουβέρτες πέρασαν ένα πολύ όμορφο βράδυ ενώ βοηθήθηκαν και όσοι έπασχαν από αϋπνία.

Τι είναι, όμως, η ζυγιζόμενη κουβέρτα; Οι ζυγιζόμενες κουβέρτες έχουν το 7-12% του βάρους του ιδιοκτήτη τους και λόγω αυτού βοηθούν σε όλα τα παραπάνω. Επιπλέον λέγεται πως βελτιώνουν τη διάθεση και σας κάνουν να αισθάνεστε γενικότερα καλά.

Και παρόλο που δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως μια ζυγιζόμενη κουβέρτα μπορεί να θεραπεύσει το άγχος και την αϋπνία, μια σούπερ κουβέρτα δεν θα σας κάνει κακό.

Πηγή: Spirossoulis.com