Αυτή η φωτογραφία δείχνει οτι «σημασία έχει το τάισμα!»

Η Abbie Fox γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις πιέσεις που δέχονται όλες οι μαμάδες σχετικά με κάτι τόσο απλό όσο η διατροφή των μωρών.

Όταν γεννήθηκε ο γιος της Maverick, η φωτογράφος με έδρα το Λας Βέγκας ήταν πρόθυμη να θηλάσει, αλλά μετά από εβδομάδες αγώνα, συνεχόμενων συναντήσεων με συμβούλους θηλαμσού και αμέτρητα δάκρυα, δεν μπορούσε πλέον να προσπαθεί.

«Μετά από έξι εβδομάδες που με έπαιρνε ο ύπνος με κλάματα, ο σύζυγός μου μου είπε ότι έπρεπε να σταματήσω», είπε στην POPSUGAR. «Μου θύμισε ότι το άγχος δεν είναι καλό για μένα ή για το γιο μας και γι αυτό θα έπρεπε να σταματήσω. Ξεκινήσαμε τη φόρμουλα εκείνη τη νύχτα και ήμουν ικανή να αντλήσω για περίπου 4 ακόμη εβδομάδες πριν τελειώσει το γάλα μου, αφού δεν υπήρχε ζήτηση».

Ήταν σίγουρα απογοητευμένη, αλλά η οικογένειά της ήταν υποστηρικτική. Οι υπόλοιποι; Όχι και τόσο, είπε.

«Είχα πολλούς ανθρώπους να μου λένε οτι δεν προσπάθησα αρκετά ή οτι κάτι έκανα  λάθος ή το χειρότερο ήταν όταν οι άνθρωποι θα μου έλεγαν ότι το παιδί μου δεν θα ήταν τόσο υγιές όσο τα μωρά που θήλασαν». «Είχα πραγματικά τόσο πολλές ενοχές όταν όλοι μου έλεγαν «ο θηλασμός είναι ο,τι καλύτερο!»

Οι πιο ενοχλητικές ήταν μερικές μαμάδες που τα κατάφεραν να θηλάοσυν. Ενώ ζήτησα βοήθεια και κατανόηση, απλά μου έλεγαν πόσο περήφανες είναι που τα κατάφεραν παρά τις δυσκολίες.

Όταν τη δεύτερη κόρη της, η Georgia, γεννήθηκε, δεν είχε κανένα πρόβλημα με το θηλασμό. . . και κανένα πρόβλημα να δώσει φόρμουλα όταν το γάλα της τελείωσε 3 μήνες μετά.

«Ήμουν για δεύτερη φορά μαμά και ανησυχούσα πολύ λιγότερο για το τι έλεγαν οι άλλοι επειδή είχα κρατήσει ένα μικρό αγόρι ζωντανό και υγιές για δυόμισι χρόνια, οπότε ήξερα τι ήταν καλύτερο για τα παιδιά μου ,» είπε.

Η εμπειρία της, ωστόσο, την έκανε να συνειδητοποιήσει πόσο μοναχική μπορεί να γίνει η μητρότητα ακόμα και εξαιτίας της διατροφής του μωρού! Έτσι, πήρε την κάμερα και συγκέντρωσε 21 μαμάδες της περιοχής για μια μοναδική φωτογράφηση «Fed Is Best».

«Ήθελα πάντα να κάνω μια φωτογράφιση θηλασμού», μας είπε για το portfolio της. «Δεν ήθελα όμως να αφήσω τις μαμάδες που έδιναν φόρμουλα απ’ έξω.»

Στην πανοραμική φωτογραφία, οι μητέρες τάιζαντα μωρά τους με κάθε τρόπο: υπάρχουν μητέρες που θηλάζουν και άλλες που δίνουν φόρμουλα, ενώ υπάρχουν και μαμάδες που θηλάζουν δίδυμα που θηλάζουν κάνοντας tandem και μια που θηλάζει το παιδί της ενώ διανύει το 3ο τρίμηνο της δεύτερης εγκυμοσύνης της.

Το μήνυμά της είναι απλό: «Δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω τα επιχειρήματα σε μαμαδίστικες ομάδες για όλες τις «καλές» και τις «κακές» επιλογές που κάνουν οι άνθρωποι. Έτσι, η σκέψη μου πίσω από αυτή τη φωτογράφιση ήταν να υπενθυμίσω στον κόσμο ότι, στην πραγματικότητα, το τάισμα είναι το καλύτερο.»

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

πηγη :http://babyradio.gr/goneis/afti-fotografia-dichni-oti-simasia-echi-taisma/